Fırında Etli Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 75 gram kadar kuyruk yağı
- 1 adet büyük baş kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet büyük domates
- 4-5 adet sivri biber
- 2 adet kırmızı yağ biberi
- 2 adet şili biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Etli Tava Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri çok küçük olamayacak şekilde doğruyoruz.
- Domateslerin kabuklarını soyup, doğruyoruz.
- Ardından tencereye kuyruk yağını alıp, kısık ateşte eritiyoruz.
- Eriyen yağın içine kuşbaşıları ilave ediyoruz ve yüksek ateşte mühürlüyoruz.
- Etin içine bütün baharatları atıp, 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatlar bu şekilde, hem rengini hem de lezzetini daha iyi veriyor.
- Ardından bütün sabzeleri ilave edip, altını har ateş açıyoruz.
- Sebzeler suyunu saldıktan sonra, bir taşım daha kaynatın ve fırın tepsisine alın.
- Yağlı kağıdı tepsi büyüklüğünde kesip, elimizde topak yapıp, ceşme önünde ıslatıyoruz ve tepsinin üzerine kapatıyoruz.
- 1 saat kadar önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede, üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz ve yarım saat de üstü açık olacak şekilde pişiriyoruz.
- Yemeğe salça ve su ilavesi yapmıyoruz. Bütün lezzetini baharat ve sebzelerden alıyor.
Yapacaklara afiyet, bal, şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder