3 Haziran 2020 Çarşamba

Fırında Etli Tava Tarifi

Fırında Etli Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 75 gram kadar kuyruk yağı
  • 1 adet büyük baş kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet büyük domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı yağ biberi
  • 2 adet şili biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Etli Tava Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeleri çok küçük olamayacak şekilde doğruyoruz.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup, doğruyoruz.
  3. Ardından tencereye kuyruk yağını alıp, kısık ateşte eritiyoruz.
  4. Eriyen yağın içine kuşbaşıları ilave ediyoruz ve yüksek ateşte mühürlüyoruz.
  5. Etin içine bütün baharatları atıp, 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Baharatlar bu şekilde, hem rengini hem de lezzetini daha iyi veriyor.
  6. Ardından bütün sabzeleri ilave edip, altını har ateş açıyoruz.
  7. Sebzeler suyunu saldıktan sonra, bir taşım daha kaynatın ve fırın tepsisine alın.
  8. Yağlı kağıdı tepsi büyüklüğünde kesip, elimizde topak yapıp, ceşme önünde ıslatıyoruz ve tepsinin üzerine kapatıyoruz.
  9. 1 saat kadar önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede, üstü kapalı bir şekilde pişiriyoruz ve yarım saat de üstü açık olacak şekilde pişiriyoruz.
  10. Yemeğe salça ve su ilavesi yapmıyoruz. Bütün lezzetini baharat ve sebzelerden alıyor.
Yapacaklara afiyet, bal, şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder