14 Haziran 2020 Pazar

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt(sulu yerinden)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
Üzeri için:
  • 1 büyük ve bir küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça(ben biber salçası kullandım)
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • Çay bardağının yarısından iki parmak eksik susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir kaba unumuzu alalım içine tuzumuzu koyup ortasına çukur açalım.
  2. Çukurun içine yoğurt, su, yağ şeker ve mayamızı koyalım.
  3. Yoğurmayı tamamlayınca üzerini streç filmle sarıp biz bezle örtelim. 1 saat boyunca dinlenecek.
  4. O dinlenirken sosunu yapalım.
  5. Soğanlarımızı ne küçük ne büyük olacak şekilde doğrayalım.
  6. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı yağı susamı cevizi ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  7. 1 saat geçtikten sonra yanımıza biraz zeytinyağı alıp elimizi yağlayıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize yayarak hamuruzu koyalım.
  8. Üzerine sosumuzu her tarafına gelecek şekilde yerleştirelim.
  9. Ve fırınımızı 200 derece sıcaklıkta 35- 40 dk pişirelim(herkes kendi fırınını 20 dk sonra kontrol ederek pişirsin).
🍀deneyeceklere şimdiden afiyet olsunnn🍀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder