Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt(sulu yerinden)
- 1 çay bardağı sıvı yağ(ben zeytinyağı kullandım)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
Üzeri için:
- 1 büyük ve bir küçük soğan
- 1 yemek kaşığı salça(ben biber salçası kullandım)
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım çay bardağı ceviz
- Çay bardağının yarısından iki parmak eksik susam
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı
- Derin bir kaba unumuzu alalım içine tuzumuzu koyup ortasına çukur açalım.
- Çukurun içine yoğurt, su, yağ şeker ve mayamızı koyalım.
- Yoğurmayı tamamlayınca üzerini streç filmle sarıp biz bezle örtelim. 1 saat boyunca dinlenecek.
- O dinlenirken sosunu yapalım.
- Soğanlarımızı ne küçük ne büyük olacak şekilde doğrayalım.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı yağı susamı cevizi ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- 1 saat geçtikten sonra yanımıza biraz zeytinyağı alıp elimizi yağlayıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize yayarak hamuruzu koyalım.
- Üzerine sosumuzu her tarafına gelecek şekilde yerleştirelim.
- Ve fırınımızı 200 derece sıcaklıkta 35- 40 dk pişirelim(herkes kendi fırınını 20 dk sonra kontrol ederek pişirsin).
🍀deneyeceklere şimdiden afiyet olsunnn🍀.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder