14 Haziran 2020 Pazar

Hamburger (Karamelize Soğanlı) Tarifi

Hamburger (Karamelize Soğanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 kelle soğan rendelenecek
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Hamburger ekmeği için:
  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Hamburger (Karamelize Soğanlı) Tarifi Yapılışı

    Merhaba dışarda yapılan hamburgerlerden çoook daha güzel ve lezzetli oluyor hamuru ve köftesiyle çok pratik ve enfes bir tarif vereceğim sizlere ekmeği yumuşacık fosur fosur kabarıyor köftesinin lezzeti harika ben karamelize soğanda yapıp koyuyorum çok güzel bir tat katıyor.
    Buyrun tarife:
    1. Önce köftemizi yapalım ,kıymanın üzerine tüm malzemeleri koyup macun gibi bir kıvamda güzelce yoğurulam.
    2. Kavanoz kapağına streç serip içinde köftelerimize şekil verip ters çevirelim sıvı yağı kızdırıp güzelce kızartalım.
    3. Hamburgerimizin ekmeği:yoğurma kabına 4 su bardağı unu koyup ortasını havuz gibi açalım.
    4. Mayayı elimizle ufalayarak koyup üzerine ılık su ve ılık sütü şekeri koyup bir karıştırıp üzerini kenarındaki unla kapatalım .
    5. Birkaç dakika sonra 1 yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ yarım tatlı kaşığı tuzu koyup mayayı koyduğumuz yerden başlayarak yoğuralım.
    6. Ağzını kapatıp bir 20 dakika dinlendirelim .
    7. Unlanmış tezgaha alıp 9 parçaya bölelim.
    8. Güzelce elimizle top gibi yuvarlayıp tepsiye dizelim .
    9. Üzerini bir bezle kapatıp 15 dakika mayalansın .
    10. Üzerine fırçayla süt sürüp kurumadan hemen susam ekelim ısıtılmış 180 derecede yarım saat pişirelim.
    11. Ekmeğimiz pişerken karamelize soğanı pişirelim:1 kaşık tereyağ ,3 kaşık zeytinyağ kabımıza koyup erirken 2 tane soğanı jülyen doğrayıp içine atalım.
    12. Biraz tuz atıp altını iyice kısalım, kapağını kapatalım arada bir karıştıralım ,dibine tutacak gibi olursa bir yemek kaşığı sıcak su verelim .
    13. Soğanlar iyice yumuşayınca bir yemek kaşığı nar ekşisi koyup biriki çevirelim ocaktan alalım.
    14. Hamburgerimizi hazırlayalım:ekmeğimizi arasını bıçakla açalım ilk önce kavurduğumuz soğan köfte, 1 dilim cheddar peynir veye incecik bir dilim kaşar koyup yanmaz tavaya dizip altını çok kısık açıp kapağını kapatalım .
    15. Peynirler erimeye başlayınca hemen marul ,turşu ,domates ,mayonez ,ketçap oooh harika hamburgerimiz hazır yanına ben limonata🍹 yaptım 👌tabiki 1 tane yetmedi 2 şer tane yediler afiyetle💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder