14 Haziran 2020 Pazar

Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket üçgen hazır yufka
İç harcı;
  • 300 g az yağlı peynir
  • Bir miktar maydanoz
Sosu için;
  • 150 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 çay bardağı süt
Bulamak için;
  • 1 şişe madensuyu
Üzerine sürmek için;
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Beyaz peyniri elimizde ufalayalım temizlenmiş ve yıkanmış olan maydanozu ince ince kıyıp peynirin içine ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Sosu için bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
  3. Yufkamızdan bir tane alalım hazırladığımız sostan her yerine sürelim üzerine bir yufka daha ekleyip tekrar sostan sürüp peynirli harçtan koyalım ve saralım.
  4. Sardığımız yufkanın dışınada sostan sürüp kenara alalım.
  5. Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapıyoruz ve poşetleyip buzluğa atıyoruz.
  6. Pişirmek istediğiniz zaman buzluktan çıkartıp buzunun hafif açılması için bir 10dk bekleyip maden suyuna batırıp fırın tepsisine diziyoruz.
  7. Son olarak 1 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp arzuya göre susam serpiştirip 180°fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder