Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket üçgen hazır yufka
İç harcı;
- 300 g az yağlı peynir
- Bir miktar maydanoz
Sosu için;
- 150 g tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı süt
Bulamak için;
- 1 şişe madensuyu
Üzerine sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Buzluk Böreği Tarifi Yapılışı
- Beyaz peyniri elimizde ufalayalım temizlenmiş ve yıkanmış olan maydanozu ince ince kıyıp peynirin içine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sosu için bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
- Yufkamızdan bir tane alalım hazırladığımız sostan her yerine sürelim üzerine bir yufka daha ekleyip tekrar sostan sürüp peynirli harçtan koyalım ve saralım.
- Sardığımız yufkanın dışınada sostan sürüp kenara alalım.
- Bu işlemi yufkalar bitene kadar yapıyoruz ve poşetleyip buzluğa atıyoruz.
- Pişirmek istediğiniz zaman buzluktan çıkartıp buzunun hafif açılması için bir 10dk bekleyip maden suyuna batırıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Son olarak 1 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp arzuya göre susam serpiştirip 180°fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder