17 Haziran 2020 Çarşamba

Çatlak Kurabiye Tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram bitter çikolata
  • 75 gram tereyağ (Yemek kaşığı kadar)
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
Bulamak için
  • Pudra şekeri

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağ ile çikolata benmari olarak eritilip soğumaya bırakılır.
  2. Ardından süt ve kakao da bu karışıma eklenir.
  3. Başka bir kapta şeker ve yumurtalar iyice çırpılır.
  4. Ardından çikolatalı karışım da bu karışıma eklenir.
  5. En son olarak vanilya kabartma tozu portakal kabuğu rendesi de eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
  6. Kurabiye hamuru gibi sert bir hamur olmayacaktır. Yapışkan kıvamda olması gerekli. Daha fazla un eklemeyin.
  7. Hamurun üzeri kapatılarak 3-4 saat buzdolabına kaldırılır.
  8. Durdukça kıvam alacaktır.
  9. Hamuru akşamdan yapıp buzdolabına koyarsanız hem daha kolay olur hem daha güzel olur.
  10. Buzdolabından çıkan hamuru hiç bekletmeden hızlı hızlı kaşık yardımıyla elimizle yuvarlayıp pudra şekerine iyice bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne dizilir.Isıtılmıs 180 derecelik fırında 10-12 dk pişirilir.
  11. Fırında çok bekletmeyin sertleşir ve güzel sonuç alınmaz.
  12. Kurabiyeler çatlayınca piştiğini anlarız.
  13. Fırından çıkan kurabiyeler ilk başta yumuşak olabilir. Endişe etmeyin durdukça içini çekecektir. Şimdiden afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder