Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata
- 75 gram tereyağ (Yemek kaşığı kadar)
- 1, 5 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
Bulamak için
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tereyağ ile çikolata benmari olarak eritilip soğumaya bırakılır.
- Ardından süt ve kakao da bu karışıma eklenir.
- Başka bir kapta şeker ve yumurtalar iyice çırpılır.
- Ardından çikolatalı karışım da bu karışıma eklenir.
- En son olarak vanilya kabartma tozu portakal kabuğu rendesi de eklenerek kaşıkla iyice karıştırılır.
- Kurabiye hamuru gibi sert bir hamur olmayacaktır. Yapışkan kıvamda olması gerekli. Daha fazla un eklemeyin.
- Hamurun üzeri kapatılarak 3-4 saat buzdolabına kaldırılır.
- Durdukça kıvam alacaktır.
- Hamuru akşamdan yapıp buzdolabına koyarsanız hem daha kolay olur hem daha güzel olur.
- Buzdolabından çıkan hamuru hiç bekletmeden hızlı hızlı kaşık yardımıyla elimizle yuvarlayıp pudra şekerine iyice bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi ne dizilir.Isıtılmıs 180 derecelik fırında 10-12 dk pişirilir.
- Fırında çok bekletmeyin sertleşir ve güzel sonuç alınmaz.
- Kurabiyeler çatlayınca piştiğini anlarız.
- Fırından çıkan kurabiyeler ilk başta yumuşak olabilir. Endişe etmeyin durdukça içini çekecektir. Şimdiden afiyet olsun 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder