Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı
Lezzetinden çatlamış bu kurabiyelere kimse hayır diyemicek ☺️.
- Şeker ve yumurtayı el çırpıcısı ile çırpalım.
- Ve geriye kalan malzemeleri ilave edip kaşık yardımıyla elimizi hamura değmeden karıştıralım hamurumuzu buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
- Dinlenen hamurumuzdan tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısınmış 180° fırında tam 15 dakika pişirelim piştikten sonra fırından alıp soğumasını bekleyelim şimdiden afiyet olsun ☺️Önemli * hamurumuzu seri bir şekilde yuvarlayıp fırına verelim yoksa oda ısısı ve elimizin ısısı ile özelliğini yitirebilir kıvamı ve görüntüsü istediğimiz gibi olmayabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder