18 Haziran 2020 Perşembe

Çatlak Kurabiye Tarifi

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

Lezzetinden çatlamış bu kurabiyelere kimse hayır diyemicek ☺️.
  1. Şeker ve yumurtayı el çırpıcısı ile çırpalım.
  2. Ve geriye kalan malzemeleri ilave edip kaşık yardımıyla elimizi hamura değmeden karıştıralım hamurumuzu buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
  3. Dinlenen hamurumuzdan tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve pudra şekerine bulayıp tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısınmış 180° fırında tam 15 dakika pişirelim piştikten sonra fırından alıp soğumasını bekleyelim şimdiden afiyet olsun ☺️Önemli * hamurumuzu seri bir şekilde yuvarlayıp fırına verelim yoksa oda ısısı ve elimizin ısısı ile özelliğini yitirebilir kıvamı ve görüntüsü istediğimiz gibi olmayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder