Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Arası için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Mayalanması için en az 1 saat bekletin.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayın “d” şeklinde olacak.
- İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın. Resimde görüldüğü gibi olacak.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- 15 dk tepside mayalandırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.
- Sandviçler ılınınca aralarına peynir, domates ve salatalık koyup servis edin. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder