23 Haziran 2020 Salı

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Arası için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Mayalanması için en az 1 saat bekletin.
  4. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayın “d” şeklinde olacak.
  6. İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın. Resimde görüldüğü gibi olacak.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  8. 15 dk tepside mayalandırın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirin.
  10. Sandviçler ılınınca aralarına peynir, domates ve salatalık koyup servis edin. Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder