Chicken Strogonof Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğüs
- 2 adet soğan
- 10 adet orta boy mantar
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 10 gram margarin
Marine için;
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Chicken Strogonof Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba 😊 bu tarifi kesinlikle denemenizi öneririm çünkü yok böyle bir lezzet 😊.
- Öncelikle tavuklarımızı incecik şeritler halinde doğrayalım. Kapalı bir kabın içerisine alalım ve marine için zeytinyağı ve hardal dışında un ve baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
- Ardından içine zeytinyağı ve hardalı da koyup güzelce karıştıralım. Buzdolabında en az 2-3 sat bekletelim.
- Soğan, sarımsak ve mantarları yarım ay şeklinde doğrayalım güzelce. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 10 gram margarini alalım.
- Eriyen yağa dolapta beklettiğimiz tavukları ekleyelim güzelce 10 dakika kavuralım. Ardından soğan, sarımsak ve mantarları ekleyelim.
- Yine bir 10 dakika kavuralım orta ateşte. Ardından içine 1 yemek kaşığı tereyağı, krema, su, hardal, nar ekşisi ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
- Altını koşup kapağını kapatalım ve yine bir 10 dakika pişirelim. Altını kapatalım ister makarna ister pilavla sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun 😊🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder