4 Haziran 2020 Perşembe

Chicken Strogonof Tarifi

Chicken Strogonof Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğüs
  • 2 adet soğan
  • 10 adet orta boy mantar
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 10 gram margarin
Marine için;
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Chicken Strogonof Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 😊 bu tarifi kesinlikle denemenizi öneririm çünkü yok böyle bir lezzet 😊.
  1. Öncelikle tavuklarımızı incecik şeritler halinde doğrayalım. Kapalı bir kabın içerisine alalım ve marine için zeytinyağı ve hardal dışında un ve baharatları ekleyelim güzelce karıştıralım.
  2. Ardından içine zeytinyağı ve hardalı da koyup güzelce karıştıralım. Buzdolabında en az 2-3 sat bekletelim.
  3. Soğan, sarımsak ve mantarları yarım ay şeklinde doğrayalım güzelce. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 10 gram margarini alalım.
  4. Eriyen yağa dolapta beklettiğimiz tavukları ekleyelim güzelce 10 dakika kavuralım. Ardından soğan, sarımsak ve mantarları ekleyelim.
  5. Yine bir 10 dakika kavuralım orta ateşte. Ardından içine 1 yemek kaşığı tereyağı, krema, su, hardal, nar ekşisi ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Altını koşup kapağını kapatalım ve yine bir 10 dakika pişirelim. Altını kapatalım ister makarna ister pilavla sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun 😊🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder