Cake Pops Tarifi
Cake Pops Tarifi İçin Malzemeler
- 1 baton çikolatalı kek( yada daha önceden yaptığınız kek parçalarından kalan sakladığınız kekler)
- 1 paket krema
- 100 gram bitter çikolata(50 gram içine 50 gram dışı için)
- İsteğe göre fındık fıstık
- Süsleme şekerleri
- Cake pops çubukları( isteğe göre)
Cake Pops Tarifi Yapılışı
- Önce keki rondodan un gibi olana kadar çekiyoruz.
- Daha sonra içine bir paket kremayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Daha lezzetli olması için 50 gram biter çikolatayı benmari usulü eritip içine ekleyebilirsiniz.
- Fındık fıstık parçaları da eklemek lezzeti arttıracaktır.
- Yoğurdumuz karışımı üstünü streçleyip 15 dakika dolapta bekletiyoruz.
- Dinlenen karışımdan büyüklüğü tercihe göre elimizde yuvarlayarak sıkıştırma tekniği ile küçük toplar yapıp yağlı kağıt üzerinde tekrar tepsiye dizerek buzdolabında bekletiyoruz.
- Eğer çubuklu yapacaksak bu dinlenme sonrası geri kalan bittter çikolatayı eritip çubukları önce çikolataya batırıp sonra top parçalarını batırıyoruz ve dolaba alıyoruz donması ve sabitlenmesi için.
- 15 dakika sonra sabitlenen cake pops çubuklarını erimiş çikolataya batırıp süsleme şekerleri batırarak tekrar dolaba dinlenmeye alıyoruz.
- Burada hayal gücü size kalmış rengarenk şekerlemeler Hindistan cevizleri fındık parçaları ve beyaz çikolata kullanarak değişik renklerde süslemeler değişik renklerde kek popslar yapabilirsiniz.
- Eğer çubuklu yapmayacaksak dinlenen yuvarlakları erittiğimiz çikolataların içinde tamamıyla kaplanmasını sağlayıp yağlı kağıt üzerinde donmaya alıyoruz.
- Çubuksuz olan kek parçalarını da isteye göre renkli çikolatalardan eritip üzerine süslemeler yapabiliriz kahve yanı ikramlarında tercih olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder