4 Haziran 2020 Perşembe

Cake Pops Tarifi

Cake Pops Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 baton çikolatalı kek( yada daha önceden yaptığınız kek parçalarından kalan sakladığınız kekler)
  • 1 paket krema
  • 100 gram bitter çikolata(50 gram içine 50 gram dışı için)
  • İsteğe göre fındık fıstık
  • Süsleme şekerleri
  • Cake pops çubukları( isteğe göre)

Cake Pops Tarifi Yapılışı

  1. Önce keki rondodan un gibi olana kadar çekiyoruz.
  2. Daha sonra içine bir paket kremayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  3. Daha lezzetli olması için 50 gram biter çikolatayı benmari usulü eritip içine ekleyebilirsiniz.
  4. Fındık fıstık parçaları da eklemek lezzeti arttıracaktır.
  5. Yoğurdumuz karışımı üstünü streçleyip 15 dakika dolapta bekletiyoruz.
  6. Dinlenen karışımdan büyüklüğü tercihe göre elimizde yuvarlayarak sıkıştırma tekniği ile küçük toplar yapıp yağlı kağıt üzerinde tekrar tepsiye dizerek buzdolabında bekletiyoruz.
  7. Eğer çubuklu yapacaksak bu dinlenme sonrası geri kalan bittter çikolatayı eritip çubukları önce çikolataya batırıp sonra top parçalarını batırıyoruz ve dolaba alıyoruz donması ve sabitlenmesi için.
  8. 15 dakika sonra sabitlenen cake pops çubuklarını erimiş çikolataya batırıp süsleme şekerleri batırarak tekrar dolaba dinlenmeye alıyoruz.
  9. Burada hayal gücü size kalmış rengarenk şekerlemeler Hindistan cevizleri fındık parçaları ve beyaz çikolata kullanarak değişik renklerde süslemeler değişik renklerde kek popslar yapabilirsiniz.
  10. Eğer çubuklu yapmayacaksak dinlenen yuvarlakları erittiğimiz çikolataların içinde tamamıyla kaplanmasını sağlayıp yağlı kağıt üzerinde donmaya alıyoruz.
  11. Çubuksuz olan kek parçalarını da isteye göre renkli çikolatalardan eritip üzerine süslemeler yapabiliriz kahve yanı ikramlarında tercih olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder