Çoban Böreği Ana Yemeğin Güzeli Tarifi İçin Malzemeler
Püresi için;
- 4-5 adet patates (Haşlanmış)
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı süt
- Karabiber
Kıymalı harcı için;
- 400 gr kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 diş sarımsak
- 1 hazır konserve garnitür
- Tuz
- Karabiber
Çoban Böreği Ana Yemeğin Güzeli Tarifi Yapılışı
Hayırlı hafta sonu diliyorum herkese. Börek dediğime bakmayın nefis bir ana yemek olur kendisi bugün ne yapsam diye düşünenler sizin için de fikir olsun kaydedip beğenmeniz dileğiyle.- Patatesleri soyup dilimleyin suda haşlayın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım.
- Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıvı yağ ekleyip soğanı ince ince doğrayıp ekleyip kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırın.
- Salçayı ilave edip suyu ekleyip karıştırın.
- Biraz daha kavurup garnitür, tuzu ve karabiberi ekleyip biraz daha pişirip büyük boy kare borcama döküp yayın.
- Haşladığımız patateslerin suyunu süzüp tuzu, tereyağı, karabiberi ekleyip çatalla ezin.
- Son olarak kaşar peyniri ve sütü ekleyip iyice ezerek karıştırın.
- Kıymalı harcın üzerine her yerine gelecek şekilde dökerek yayın üzerini düzleştirin.
- Son olarak çatalla çizik yapıp 180 derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder