17 Haziran 2020 Çarşamba

Yaprak Sarma Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze bağ yaprağı
  • 4 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı bulgur
  • 5-6 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı dağ kekiği
  • Üzerine çıkıncaya kadar su yaklaşık 4 su bardağı
Suyu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ
  • 2 bardak et suyu (veya bulyon)
  • 2 bardak su

Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Öncelikle yapraklarımızın saplarından ayıklayıp güzelce sudan geçirildikten sonra.
  2. Yapraklar bir miktar alınarak genişçe bir tencerede kaynamış suya atılır rengi dönünce yaklaşık 2 dakika sonra çıkartılır.
  3. Bu işlem bütün yapraklara yapılıp suyu süzülmesi için ayrı bir köşeye alınır.
  4. İç harcı için; ince ince yemeklik doğranmış soğanlar yağ ile birlikte kavrulur pembeleşince yıkanmış pirinç ve bulgurlar eklenir.
  5. 5 dakika kavrulduktan sonra baharatlar ve salça eklenerek üzerine sıcak su ilave edilir.
  6. Tam yumuşak bir iç değil hafif diri bir iç harç elde etmiş olacaksınız.
  7. Sarılışı; yapraklar tek tek alınıp bir tatlı kaşığına yakın iç harç içerisine konularak sıkıca sarılır.
  8. Bütün malzemeye bu işlem yapıldıktan sonra tencereye dizilir.
  9. Suyu salçayla karıştırılıp tencereye dökülür.
  10. Üzerine ağırlık yada bir tabak koyabilirsiniz.
  11. Yaklaşık yapraklar yumuşayıncaya kadar, 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
  12. Daha sonra isterseniz sade isterseniz yoğurtlu tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun 👨🏼‍🍳👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder