Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze bağ yaprağı
- 4 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı bulgur
- 5-6 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı dağ kekiği
- Üzerine çıkıncaya kadar su yaklaşık 4 su bardağı
Suyu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytin yağ
- 2 bardak et suyu (veya bulyon)
- 2 bardak su
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
Bismillahirrahmanirrahim
- Öncelikle yapraklarımızın saplarından ayıklayıp güzelce sudan geçirildikten sonra.
- Yapraklar bir miktar alınarak genişçe bir tencerede kaynamış suya atılır rengi dönünce yaklaşık 2 dakika sonra çıkartılır.
- Bu işlem bütün yapraklara yapılıp suyu süzülmesi için ayrı bir köşeye alınır.
- İç harcı için; ince ince yemeklik doğranmış soğanlar yağ ile birlikte kavrulur pembeleşince yıkanmış pirinç ve bulgurlar eklenir.
- 5 dakika kavrulduktan sonra baharatlar ve salça eklenerek üzerine sıcak su ilave edilir.
- Tam yumuşak bir iç değil hafif diri bir iç harç elde etmiş olacaksınız.
- Sarılışı; yapraklar tek tek alınıp bir tatlı kaşığına yakın iç harç içerisine konularak sıkıca sarılır.
- Bütün malzemeye bu işlem yapıldıktan sonra tencereye dizilir.
- Suyu salçayla karıştırılıp tencereye dökülür.
- Üzerine ağırlık yada bir tabak koyabilirsiniz.
- Yaklaşık yapraklar yumuşayıncaya kadar, 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
- Daha sonra isterseniz sade isterseniz yoğurtlu tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun 👨🏼🍳👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder