Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket bonfile tavuk göğsü
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tuzu
Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Yapılışı
Özellikle çocukların çok sevdiği harika bir lezzet 😋👌🏼.
- Tavuk kalamarın öncelikle sosunu hazırlamak için bir kaba unumuzu koyalım.
- Kabartma tuzu, baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştıralım.
- Sarımsağı rendeleyelim.
- Maden suyunu yavaş yavaş ekleyip koyu kıvamlı bir sos elde edelim.
- Gerekirse çok akışkan olmaması için hepsini koymayabilirsiniz.
- Daha sonra tavuk etimizi uzunlamasına jülyen şeklinde doğrayalım eğer etimiz çok az buzluyken doğrarsak daha kolay ve düzgün doğramış oluruz.
- Doğradığımız tavuk etlerini bu sosa koyup karıştıralım üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Bir tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım.
- Dinlenmiş etlerimizi bu yağda aralıklı şekilde iyice arkalı önlü kızartalım.
- Servis tabağına kağıt havlu serip tabağa kızarmış etlerimizi alalım.
- Yanında ketçap ve mayonezle servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 👌🏼 😋.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder