Damla Sakızlı Sarma Tarifi
Damla Sakızlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım litre süt
- 3.5 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 küçük paket damla sakızı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 şu bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
- Hindistan cevizi (Bulamak için )
Damla Sakızlı Sarma Tarifi Yapılışı
- Sütü unu ve şekeri tencereye alıp pişiriyoruz.
- PiŞtikten sonra tereyağını ve damla sakızını ekliyoruz.
- Sıcak muhallebiyi ıslatığımız dikdörtgen çay tepsisine döküyoruz ve buzdolabında 3-4 saat bekliletiyoruz.
- Daha sonra soğumuş muhallebiyi bıçakla 6 parçaya bölüyor ve içlerine cevizleri koyarak sarıyoruz.
- Sardığımız muhallebilerin dışını hindistan ceviziyle doldurduğumuz bir tabakta yuvarlayarak kaplıyoruz. 📍
- Muhallebiyi ne kadar ince dökersek o kadar sarması kolay olur ve sardıktan sonra da kırılmaz. 📍
- Tepsiyi ıslatmayı kesinlikle unutmayın yoksa muhallebi tepsiye yapışır 📍damla sakızını ezerek koyarsanız daha homojen dağılmış olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder