5 Haziran 2020 Cuma

Damla Sakızlı Sarma Tarifi

Damla Sakızlı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım litre süt
  • 3.5 çorba kaşığı un
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 1 küçük paket damla sakızı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 şu bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
  • Hindistan cevizi (Bulamak için )

Damla Sakızlı Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Sütü unu ve şekeri tencereye alıp pişiriyoruz.
  2. PiŞtikten sonra tereyağını ve damla sakızını ekliyoruz.
  3. Sıcak muhallebiyi ıslatığımız dikdörtgen çay tepsisine döküyoruz ve buzdolabında 3-4 saat bekliletiyoruz.
  4. Daha sonra soğumuş muhallebiyi bıçakla 6 parçaya bölüyor ve içlerine cevizleri koyarak sarıyoruz.
  5. Sardığımız muhallebilerin dışını hindistan ceviziyle doldurduğumuz bir tabakta yuvarlayarak kaplıyoruz. 📍
  6. Muhallebiyi ne kadar ince dökersek o kadar sarması kolay olur ve sardıktan sonra da kırılmaz. 📍
  7. Tepsiyi ıslatmayı kesinlikle unutmayın yoksa muhallebi tepsiye yapışır 📍damla sakızını ezerek koyarsanız daha homojen dağılmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder