5 Haziran 2020 Cuma

Lokma Tarifi

Lokma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya ( 1 yemek kaşığı instant maya da olur)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1 litre sıvıyağ
Şerbeti için;
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • İnce bir dilim limon

Lokma Tarifi Yapılışı


  1. Şeker ve suyu ocağa alalım kaynamaya başladığında limonu içine koyalım kısık ateşte 10 -12 dakika kaynatılım. Soğumaya bırakalım oda ısısına gelince buzdolabına koyalım.
  2. Hamur yapmaya başlayalım. Ilık su, şeker ve mayayı kabımızın içinde karıştıralım 5 dakika bekletip sonra tuz ve unu nu katalım mikserle 3 veya 5 dakika çırpalım. Akışkan bi hamur yapalım üzerini kapatalım 50 dakika mayalanmasını bekliyelim (güzelce kabarsın ).
  3. Mayalanma süresi bitince derin bir tencere ye sıvı yağı koyalım yağ ısınsın hamuru isterseniz elinizle isterseniz sıkma torbasına koyup ucunu keselim hamurdan sıkalım makasla keselim.
  4. Kevgire karıştıra karıştıra kızartalım sonra soğuk şerbetin içine koyalım. Şerbet içinde 15 saniye karıştırıp çıkaralım servis tabağına alalım afiyet olsun 👌👌👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder