Lokma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya ( 1 yemek kaşığı instant maya da olur)
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Kızartmak için 1 litre sıvıyağ
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- İnce bir dilim limon
Lokma Tarifi Yapılışı
- Şeker ve suyu ocağa alalım kaynamaya başladığında limonu içine koyalım kısık ateşte 10 -12 dakika kaynatılım. Soğumaya bırakalım oda ısısına gelince buzdolabına koyalım.
- Hamur yapmaya başlayalım. Ilık su, şeker ve mayayı kabımızın içinde karıştıralım 5 dakika bekletip sonra tuz ve unu nu katalım mikserle 3 veya 5 dakika çırpalım. Akışkan bi hamur yapalım üzerini kapatalım 50 dakika mayalanmasını bekliyelim (güzelce kabarsın ).
- Mayalanma süresi bitince derin bir tencere ye sıvı yağı koyalım yağ ısınsın hamuru isterseniz elinizle isterseniz sıkma torbasına koyup ucunu keselim hamurdan sıkalım makasla keselim.
- Kevgire karıştıra karıştıra kızartalım sonra soğuk şerbetin içine koyalım. Şerbet içinde 15 saniye karıştırıp çıkaralım servis tabağına alalım afiyet olsun 👌👌👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder