7 Haziran 2020 Pazar

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dış sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber ( arzuya göre )
  • 5 veya 6 su bardağı su

Enginarlı Bezelye Çorbası (Yaza Merhaba Çorbası) Tarifi Yapılışı

Yazın hafif,, sağlıklı ve ılık olarak yenecek koyuca çorba isteyenler için alternatif olabilir, 🥗🥗🥗
  1.  Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ince ince kıyın.
  2.  Enginarları küçük küçük küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ekleyerek karıştırın.
  3.  Tencereye zeytinyağı ile tereyağı alın, soğan ve sarımsaklarla beraber biraz kavurun.
  4.  Enginarları ekleyerek biraz daha kavurun.
  5.  Üzerine 5 bardak kadar sıcak su dökün, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6.  Suyu az gelirse bir iki bardak daha sıcak su ilave edin. Damak tadınıza göre kıvamını ayarlayın.
  7.  El blenderiyle yumuşayan enginarı ezin. İçine haşlanmış bezelyeyi ekleyin, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyerek beş dakika kadar daha pişirin.
  8.  Ocaktan alın kıyılmış dereotunu üzerine dökün ve karıştırın,,.
Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder