7 Haziran 2020 Pazar

Kavurma Makarna Tarifi

Kavurma Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ +(1 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin)
  • Kaynar su
  • Dilerseniz (yarım tavuk bulyon)
  • Tuz

Kavurma Makarna Tarifi Yapılışı

Bizim oraların en kolay yemeğidir. Acil bir misafir mi geldi kavrulur bir makarna pişirilir ☺️çok sevdiğimiz bir lezzettir denemenizi tavsiye ederim.
  1. Tencereye sıvı yağ alınır üzerine makarna eklenir karıştırarak kavurmaya başlanır. Kavrulunca tereyağını ekleyip bir kaç tur karıştırıp yağın erimesi sağlanır.
  2. Bulyon kullanmak isterseniz çok güzel lezzet veriyor ama kullanmak şart değil. Bulyonu koyup makarnaların üzerini 1, 5-2 parmak civarı geçecek şekilde kaynar suyu eklenir tuz atılır. (bulyon kullanacaksanız tuz miktarını az kullanın).
  3. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp makarna suyunu çekene kadar pişirilir.( suyunu çektikten sonra tadına bakıp makarnanın diriliğine göre az su ilavesi daha yapabilirsiniz ).
  4. Altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip arzuya göre servis edilir.( sade olarak ta -ketçap/ mayonezle de yada servisi ettiğim gibi üzerine kaşar serpip ortasına yoğurt koyarak ta tüketebilirsiniz).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder