Kavurma Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ +(1 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarin)
- Kaynar su
- Dilerseniz (yarım tavuk bulyon)
- Tuz
Kavurma Makarna Tarifi Yapılışı
Bizim oraların en kolay yemeğidir. Acil bir misafir mi geldi kavrulur bir makarna pişirilir ☺️çok sevdiğimiz bir lezzettir denemenizi tavsiye ederim.
- Tencereye sıvı yağ alınır üzerine makarna eklenir karıştırarak kavurmaya başlanır. Kavrulunca tereyağını ekleyip bir kaç tur karıştırıp yağın erimesi sağlanır.
- Bulyon kullanmak isterseniz çok güzel lezzet veriyor ama kullanmak şart değil. Bulyonu koyup makarnaların üzerini 1, 5-2 parmak civarı geçecek şekilde kaynar suyu eklenir tuz atılır. (bulyon kullanacaksanız tuz miktarını az kullanın).
- Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını kısıp makarna suyunu çekene kadar pişirilir.( suyunu çektikten sonra tadına bakıp makarnanın diriliğine göre az su ilavesi daha yapabilirsiniz ).
- Altını kapattıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirip arzuya göre servis edilir.( sade olarak ta -ketçap/ mayonezle de yada servisi ettiğim gibi üzerine kaşar serpip ortasına yoğurt koyarak ta tüketebilirsiniz).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder