Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram bamya (yazdan hazırlanmış dondurucuya koyduğumdan kullandım )
- 100-150 gram kuşbaşı et ( 1 avuç kadar)
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, pul biber (az)
- Yarım limon suyu
- 1 lt sıcak su
Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi Yapılışı
Bamyaları yazdan hazırlayıp kullanınca çok pratik oluyor. En pratiğinden bamya yemeği 😍
- Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp yağda soteleyin. Üzerine az tuz ilave edin. Pembeleşince kuzu veya dana etini ekleyin.
- Suyunu çekince salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyun yarısını ve limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
- İyice yumuşayınca bamyayı da ekleyip pişmeye bırakın. Duruma göre sıcak sudan biraz daha ilave edin. ( ben çok sulu tercih etmiyorum )
- Arzuya göre tuz ve pul biber ekleyin. 15-20 dakika daha pişsin. Malzemeler özleşince bamya yumuşayınca yemeğimiz hazır olacaktır.
Afiyet olsun 💐💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder