7 Haziran 2020 Pazar

Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi

Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram bamya (yazdan hazırlanmış dondurucuya koyduğumdan kullandım )
  • 100-150 gram kuşbaşı et ( 1 avuç kadar)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, pul biber (az)
  • Yarım limon suyu
  • 1 lt sıcak su

Etli Bamya Yemeği (En Pratik) Tarifi Yapılışı

Bamyaları yazdan hazırlayıp kullanınca çok pratik oluyor. En pratiğinden bamya yemeği 😍
  1. Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp yağda soteleyin. Üzerine az tuz ilave edin. Pembeleşince kuzu veya dana etini ekleyin.
  2. Suyunu çekince salçayı ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyun yarısını ve limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
  3. İyice yumuşayınca bamyayı da ekleyip pişmeye bırakın. Duruma göre sıcak sudan biraz daha ilave edin. ( ben çok sulu tercih etmiyorum )
  4. Arzuya göre tuz ve pul biber ekleyin. 15-20 dakika daha pişsin. Malzemeler özleşince bamya yumuşayınca yemeğimiz hazır olacaktır.
Afiyet olsun 💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder