7 Haziran 2020 Pazar

Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi

Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
  • 1 adet soğan
  • 1 bağ taze soğan
  • Dereotu
  • Lor peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba yumurtalar kırılır. Yoğurt, sıvı yağ, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kenarda bekletilir.
  2. Diğer taraftan iç malzemesi için soğan küçük küçük doğranır. Ardından taze soğan dereotu da doğranıp peynire eklenir. Baharatları da katılıp karıştırılır.
  3. Tepsi güzelce yağlanır. Hazırlanan hamur ortadan ikiye ayrılıp iki ayrı hamur elde edilir. Hamurlardan biri tepsiye eşit bir şekilde el yardımıyla basılır.
  4. Sonra hazırlanan harç eşit şekilde tepsideki hamura dökülür yayılır. Kalan diğer hamur tepsi boyutunda açılıp harcın üzerine kapatılır.
  5. Yumurta çırpılır sıvı yağ eklenir. Tepsideki pidenin üzerine sürülür. Kare şekilde kesilir. Susam ve çörek otu serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder