Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- Aldığı kadar un
İç malzemesi için;
- 1 adet soğan
- 1 bağ taze soğan
- Dereotu
- Lor peynir
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Yağlı Pide (Edremit Usulü Tarifi Yapılışı
- Bir kaba yumurtalar kırılır. Yoğurt, sıvı yağ, tuz eklenir. Kabartma tozu ve un ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kenarda bekletilir.
- Diğer taraftan iç malzemesi için soğan küçük küçük doğranır. Ardından taze soğan dereotu da doğranıp peynire eklenir. Baharatları da katılıp karıştırılır.
- Tepsi güzelce yağlanır. Hazırlanan hamur ortadan ikiye ayrılıp iki ayrı hamur elde edilir. Hamurlardan biri tepsiye eşit bir şekilde el yardımıyla basılır.
- Sonra hazırlanan harç eşit şekilde tepsideki hamura dökülür yayılır. Kalan diğer hamur tepsi boyutunda açılıp harcın üzerine kapatılır.
- Yumurta çırpılır sıvı yağ eklenir. Tepsideki pidenin üzerine sürülür. Kare şekilde kesilir. Susam ve çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder