Evde Tavuk Dürüm Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
- 600 g tavuk göğsü
- Tuz
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yufka
- Patates kızartması
- Kaşar rendesi
Marine için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu
Evde Tavuk Dürüm Nasıl Yapılır Yapılışı
- İlk olarak tavuk göğsümüzü ince uzun, julyen şeklinde doğrayalım.
- Daha sonra çift kilitli poşet içerisine salça, zeytinyağı, kekik, pulbiber, toz kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek poşetin dışından karıştıralım.
- Üzerine de doğradığımız etlerimizi ekleyerek karıştıralım, marine olması için buzdolabında 2 saat kadar dinlendirelim.
- Süre sonunda tavamızı kızdıralım ve marine olan tavuklarımızı yüksek ateşte karıştırarak soteleyelim. Bu aşamada sürekli karıştırmaya ve tavuklarımızı yakmamaya dikkat edelim.
- Tavuklarımız güzelce piştikten sonra üzerine yeteri kadar tuz ve doğradığımız kırmızı biberleri ekleyerek bir kaç dakika daha karıştırarak sotelemeye devam edelim.
- Yufkamızı tezgaha alalım, uç kısmından bir tarafını içe doğru katlayalım.
- Katladığımız kısma iç harcımızın üçte birini boşaltalım, üzerine patates kızartması ve kaşar peyniri rendesi yerleştirelim.
- Yufkamızın kenarlarını içe doğru katlayalım ve yufkamızı saralım.
- Sardığımız yufkamızı ortadan keselim ve pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsimize alalım. Tavuklu harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Fırın tepsimize yerleştirdiğimiz dürümlerimizin üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürelim, susam ve çörek otu da serptikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 15 dakika, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirelim. Pişen ve nar gibi kızaran Tavuk Dürümlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder