15 Haziran 2020 Pazartesi

Kabaklı Semizotu Çorbası Tarifi

Kabaklı Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük bağ semizotu
  • 2 adet orta boy sakız kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 litre sıcak su
Baharatlar;
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak granül (yahut 1 diş rendelenmiş sarımsak)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı silme tarçın

Kabaklı Semizotu Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Semizotunu kirinden iyice arındırıp, 2 parmak kalınlığında kesip, kenarda bekletiyoruz.
  2. Soğan, patatesi ve kabakları soyup, küçük küpler halinde kesip, uygun bir tencereye zeytinyağıyla birlikte alıyoruz.
  3. Tüm baharatları ilave ederek, orta büyüklükte ocakta orta ateşte, ara ara karıştırarak kapağı kapalı şekilde 10 dakika kavuruyoruz.
  4. Kenarda beklettiğimiz semizotlarını, parça parça ilave ederek solana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Semizotları solunca, sıcak su ilavesini yaparak ve tencerenin kapağını yarım kapatarak, 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  6. Süre sonunda, iyice blenderdan geçirerek (2-3 dakika) çorbamızı pürüzsüz hale getiriyoruz.
  7. 10 dakika dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder