Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 28 adet baklava yufkası
- 2 çay bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı antep fıstığı
- Yarım çay bardağı badem
- Yarım çay bardağı fındık veya fıstık
Arasına:
- 150 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı gülsuyu
Üzerine:
- 150 gram tereyağı
Şerbeti:
- 2.5 çay bardağı şeker
- 3,5 çay bardağı su
- 5-6 damla limon
Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi Yapılışı
- 1 adet yufka alınarak tezgaha serilir.
- Üzerine erimiş tereyağı sürülerek gülsuyu serpilir.
- Bolca çekilmiş fındık karışımından atılır.
- Üzerine yine yufka serilerek tereyağı sürülüp gülsuyu serpilip yine fındık karışımından atılır.Bu işlem 4 kere tekrarlanır. Yani baklava 4 kat olur.
- Bir ucundan başlanarak ince oklava ile rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan rulo 6-7 dilime kesilip tepsiye dizilir.
- Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.Bu arada şerbet 15-20 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.
- Soğuk şerbet soğuk tatlıya dökülerek 1-2 saat dışarda bekletilir. Daha sonra buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder