18 Haziran 2020 Perşembe

Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi

Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 28 adet baklava yufkası
  • 2 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı antep fıstığı
  • Yarım çay bardağı badem
  • Yarım çay bardağı fındık veya fıstık
Arasına:
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı gülsuyu
Üzerine:
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti:
  • 2.5 çay bardağı şeker
  • 3,5 çay bardağı su
  • 5-6 damla limon

Gülsuyu ve Hazır Baklava Yufkası İle Sarma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. 1 adet yufka alınarak tezgaha serilir.
  2. Üzerine erimiş tereyağı sürülerek gülsuyu serpilir.
  3. Bolca çekilmiş fındık karışımından atılır.
  4. Üzerine yine yufka serilerek tereyağı sürülüp gülsuyu serpilip yine fındık karışımından atılır.Bu işlem 4 kere tekrarlanır. Yani baklava 4 kat olur.
  5. Bir ucundan başlanarak ince oklava ile rulo şeklinde sarılır.
  6. Sarılan rulo 6-7 dilime kesilip tepsiye dizilir.
  7. Üzerine erimiş tereyağı gezdirilir.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.Bu arada şerbet 15-20 dakika kaynatılarak soğumaya bırakılır.
  9. Soğuk şerbet soğuk tatlıya dökülerek 1-2 saat dışarda bekletilir. Daha sonra buzdolabına kaldırılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder