Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un
- Yoğurt
- Sıvı yağ
Susam üzeri için
Haşhaşlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamuru yoğuralım.
- Un, su, tuz ,maya hamurumuzu kapatalım kabarmasını bekleyelim.
- 15- 20 dk sonra 2 eşit paraya bölelim.
- Böldüğünüz hamuru açalım .
- Üzerine haşhaş ezmesini sürelim.
- Kalan diğer hamuru da açalım.
- Üzerine kapatalım sonra eşit parçalara bölelim iki ucundan tutup tersi yönlere kıvıralım ve tepsiye dizelim
- Üzerine yoğurt sıvı yağ susamlı karışımımızı sürelim. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder