15 Haziran 2020 Pazartesi

Haşhaşlı Poğaça Tarifi

Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • Aldığı kadar un
  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
Susam üzeri için

Haşhaşlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak hamuru yoğuralım.
  2. Un, su, tuz ,maya hamurumuzu kapatalım kabarmasını bekleyelim.
  3. 15- 20 dk sonra 2 eşit paraya bölelim.
  4. Böldüğünüz hamuru açalım .
  5. Üzerine haşhaş ezmesini sürelim.
  6. Kalan diğer hamuru da açalım.
  7. Üzerine kapatalım sonra eşit parçalara bölelim iki ucundan tutup tersi yönlere kıvıralım ve tepsiye dizelim
  8. Üzerine yoğurt sıvı yağ susamlı karışımımızı sürelim. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder