15 Haziran 2020 Pazartesi

Kremalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi

Kremalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 su bardağı un
Kek için:
  • 1 su bardağı süt
Kreması için:
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 150 gram lapne (3 yemek kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata
Ganaj için:
  • 1 paket sıvı krema
  • 160 gram bitter çikolata

Kremalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker beyaz olana kadar karıştırılır sonra diğer malzemeler konulur. (yağlanmış dikdörtgen borcamda yaptım).
  2. Tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 200° de 20 dk pişirilir.
  3. Tepsi çıkarılınca çatal ile delikler yapılır 1 su bardağı süt her yerine gelecek şekilde dökülür.
  4. Kreması için krem şanti süt çırpılır ardından labne konur tekrar çırpılır.
  5. Hazırlanan krema ikiye ayrılır diğer kremaya 3 kaşık çikolata konularaj tekrar çırpılır. (kek soğumuş olmalı)
  6. Kekin üstüne beyaz krema sonrada çikolatalı krema sürülür. 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  7. Krema donduktan sonra ganaj hazırlanır krema ve ister bitter ister sütlü çikolata 120 gramdan eksik olmamak şartıyla ocağa konulur çikolata eriyene kadar ısıtılır.
  8. Tepsimizin üstüne her yerine gelecek şekilde dökülür. Yine buzdolabında 1 saat bekletilir. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder