Kremalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 25 gram kakao (3 yemek kaşığı)
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 su bardağı un
Kek için:
- 1 su bardağı süt
Kreması için:
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 150 gram lapne (3 yemek kaşığı)
- 3 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata
Ganaj için:
- 1 paket sıvı krema
- 160 gram bitter çikolata
Kremalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker beyaz olana kadar karıştırılır sonra diğer malzemeler konulur. (yağlanmış dikdörtgen borcamda yaptım).
- Tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 200° de 20 dk pişirilir.
- Tepsi çıkarılınca çatal ile delikler yapılır 1 su bardağı süt her yerine gelecek şekilde dökülür.
- Kreması için krem şanti süt çırpılır ardından labne konur tekrar çırpılır.
- Hazırlanan krema ikiye ayrılır diğer kremaya 3 kaşık çikolata konularaj tekrar çırpılır. (kek soğumuş olmalı)
- Kekin üstüne beyaz krema sonrada çikolatalı krema sürülür. 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Krema donduktan sonra ganaj hazırlanır krema ve ister bitter ister sütlü çikolata 120 gramdan eksik olmamak şartıyla ocağa konulur çikolata eriyene kadar ısıtılır.
- Tepsimizin üstüne her yerine gelecek şekilde dökülür. Yine buzdolabında 1 saat bekletilir. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder