14 Haziran 2020 Pazar

Havuç Dilimi Baklava Tarifi

Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 22 adet hazır baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz ( çok küçültmeyin)
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 ince dilim limon

Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı

Şöyle çıtır çıtır bir baklava yapmak ister misiniz? havuç dilimi nefis oldu 👌 ben ceviz ile yaptım isterseniz fındık veya fıstık ile yapabilirsiniz🥰 beğenip kaydetmeyi unutmayın lütfen 🥰❤️
  1. Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ocakta eritiyoruz.
  2. Tatlımızı hazırladığımız tepsinin altını güzelce yağlıyoruz.
  3. Yufkaları borcamın boyutunda kesiyoruz.
  4. Önce yuvarlak kestiğimiz yufkalardan 2 tane koyuyoruz sonra yandan çıkan parçaları da tepsimize koyuyoruz.
  5. Kenarlar bitene kadar aralarına yağ serpiştirelim.
  6. Kenarlar bittikten sonra yuvarlak kestiğimiz yufkalardan 2 tane koyup yağ serpiştiriyoruz ve üzerine cevizi yayıyoruz.
  7. Kalan 18 yufkayı da aralarına yağ serpiştirerek tepsimize yerleştiriyoruz.
  8. Kenarlarını bir bıçak ile içe itiyoruz sonra bıçak ile önce dörde sonra sekiz parçaya sonra da 16 parçaya bölüyoruz.
  9. Kalan tereyağını üzerine döküp 170 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Borcamı fırının alt kısmına koyup biraz pişmesini sağlayın sonra orta kata koyup üzerinin kızarmasını bekleyin.
  11. Şerbeti için su, şekeri ve bir dilim limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
  12. Kaynadıktan sonra 17-20 dakika orta ateşte kaynasın.
  13. Kenara alın baklava piştikten sonra ılık şerbeti verin tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın ve üzerine şerbeti dökün.
  14. Korkmayın hamur olmayacaktır.
Not:tereyağının köpüğünü almayı unutmayın.
Not 2: ben şerbeti sıcak verdim. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince şerbetledim. Tatlınız iyi kızarırsa hamur olmaz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder