Havuç Dilimi Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 22 adet hazır baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz ( çok küçültmeyin)
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 ince dilim limon
Havuç Dilimi Baklava Tarifi Yapılışı
Şöyle çıtır çıtır bir baklava yapmak ister misiniz? havuç dilimi nefis oldu 👌 ben ceviz ile yaptım isterseniz fındık veya fıstık ile yapabilirsiniz🥰 beğenip kaydetmeyi unutmayın lütfen 🥰❤️
- Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı ocakta eritiyoruz.
- Tatlımızı hazırladığımız tepsinin altını güzelce yağlıyoruz.
- Yufkaları borcamın boyutunda kesiyoruz.
- Önce yuvarlak kestiğimiz yufkalardan 2 tane koyuyoruz sonra yandan çıkan parçaları da tepsimize koyuyoruz.
- Kenarlar bitene kadar aralarına yağ serpiştirelim.
- Kenarlar bittikten sonra yuvarlak kestiğimiz yufkalardan 2 tane koyup yağ serpiştiriyoruz ve üzerine cevizi yayıyoruz.
- Kalan 18 yufkayı da aralarına yağ serpiştirerek tepsimize yerleştiriyoruz.
- Kenarlarını bir bıçak ile içe itiyoruz sonra bıçak ile önce dörde sonra sekiz parçaya sonra da 16 parçaya bölüyoruz.
- Kalan tereyağını üzerine döküp 170 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
- Borcamı fırının alt kısmına koyup biraz pişmesini sağlayın sonra orta kata koyup üzerinin kızarmasını bekleyin.
- Şerbeti için su, şekeri ve bir dilim limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 17-20 dakika orta ateşte kaynasın.
- Kenara alın baklava piştikten sonra ılık şerbeti verin tatlı fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın ve üzerine şerbeti dökün.
- Korkmayın hamur olmayacaktır.
Not:tereyağının köpüğünü almayı unutmayın.
Not 2: ben şerbeti sıcak verdim. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince şerbetledim. Tatlınız iyi kızarırsa hamur olmaz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder