14 Haziran 2020 Pazar

Muz Kızartması Tarifi

Muz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet muz
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Üzeri için;
  • Bal
  • Toz antep fıstığı

Muz Kızartması Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Ardından sütü ekleyelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  4. Kabartma tozu ve tarçını da ekleyerek çırpalım. Sosumuz hazır.
  5. Muzları soyalım ve 3e bölelim. Toplamda 9 parça olacak.
  6. Derin bir tencereye sıvı yağ koyarak kızdıralım.
  7. Muzları sosa bulayarak kızgın yağa atalım ve kızartalım.
  8. Muzları yağa atarken çöp şiş kullanırsanız daha kolay oluyor.
  9. Kızaran muzları tabağa alalım.
  10. Üzerine bal dökelim ve antep fıstığı ile süsleyelim.
  11. Üzeri için istediğinizi kullanabilirsiniz.
  12. Çikolata sosu dökebilir hindistan cevizi, fındık, cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder