Muz Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet muz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Üzeri için;
- Bal
- Toz antep fıstığı
Muz Kızartması Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
- Ardından sütü ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Kabartma tozu ve tarçını da ekleyerek çırpalım. Sosumuz hazır.
- Muzları soyalım ve 3e bölelim. Toplamda 9 parça olacak.
- Derin bir tencereye sıvı yağ koyarak kızdıralım.
- Muzları sosa bulayarak kızgın yağa atalım ve kızartalım.
- Muzları yağa atarken çöp şiş kullanırsanız daha kolay oluyor.
- Kızaran muzları tabağa alalım.
- Üzerine bal dökelim ve antep fıstığı ile süsleyelim.
- Üzeri için istediğinizi kullanabilirsiniz.
- Çikolata sosu dökebilir hindistan cevizi, fındık, cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder