23 Haziran 2020 Salı

Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi

Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates orto boy
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 7 adet sivri biber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Domates sosu için;

  • 3 adet domates
  • Bir tutam pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz

Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcan kabak ve patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
  2. Ayrı ayrı kaplara alalım .
  3. Daha sonra kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp üst üste koyalım.
  4. Ayrı bir tavada domatesleri kabukalarını soyup küp küp doğrayıp az bir şey  sıvı yağ koyup kavuralım.
  5. Kavrulunca pul biber, karabiber ve tuzunu atalım kızartmaların üzerine gezdirelim.
  6. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküp yiyebilirisiniz dilersenizde dökmedende yiyebilirsiniz deneyeceklere şimdideden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder