Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates orto boy
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 7 adet sivri biber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Domates sosu için;
- 3 adet domates
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam karabiber
- Tuz
Karışık Kızartma Diğer Adı (Şakşuka) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcan kabak ve patateslerin kabuklarını soyup iyice yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
- Ayrı ayrı kaplara alalım .
- Daha sonra kızgın yağda ayrı ayrı kızartıp üst üste koyalım.
- Ayrı bir tavada domatesleri kabukalarını soyup küp küp doğrayıp az bir şey sıvı yağ koyup kavuralım.
- Kavrulunca pul biber, karabiber ve tuzunu atalım kızartmaların üzerine gezdirelim.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine döküp yiyebilirisiniz dilersenizde dökmedende yiyebilirsiniz deneyeceklere şimdideden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder