5 Haziran 2020 Cuma

Kaşarlı Köfte (Steak House Usülü) Tarifi

Kaşarlı Köfte (Steak House Usülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1,5 yemek kaşığı pekmez
  • 1,5 tatlı kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber, tuz
  • Kaşar peyniri

Kaşarlı Köfte (Steak House Usülü) Tarifi Yapılışı

  1. Derin bir yoğurma kabında kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, galeta ununu, pekmez ve hardalı, baharatlarıda alarak iyice yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra oda sıcaklığındaki bir yemek kaşığı tereyağını harcımıza katıp yoğurmaya devam ediyoruz. (yoğurma işlemi çok önemli bütün malzemeler iyice birbiriyle özleşene kadar yoğurmamız gerekiyor. )
  3. köfte harcımızı güzelce yoğurduktan sonra tezhaha strec film kesip koyuyoruz.
  4. Üzerini biraz sıvı yağ ile yağlıyoruz.
  5. Harcımızdan avuç içimiz kadar irice bir parça koparıp streç filmin üzerine koyuyoruz.
  6. Filmin bir tarafından boşluk kalacak şekilde üzerine kapatıp elimizle inceliyoruz.
  7. Daha sonra filmi açıp bir yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz.
  8. Bu filmi üzerine kapatıp yarım ay şekline getiriyoruz.
  9. Kenarlarını da iyice kapatıp bir tabağa alıyoruz.
  10. Köfte harcımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  11. Daha sonra çok hafif yağladığımız tavada arkalı önlü köftelerimizi pişiriyoruz.
✔servis önerisi olarak patates püresi, pilâv ya da patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder