Kaşarlı Köfte (Steak House Usülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram orta yağlı kıyma
- 3 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı galeta unu
- 1,5 yemek kaşığı pekmez
- 1,5 tatlı kaşığı hardal
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber, tuz
- Kaşar peyniri
Kaşarlı Köfte (Steak House Usülü) Tarifi Yapılışı
- Derin bir yoğurma kabında kıymayı, rendelenmiş sarımsağı, galeta ununu, pekmez ve hardalı, baharatlarıda alarak iyice yoğuruyoruz.
- Daha sonra oda sıcaklığındaki bir yemek kaşığı tereyağını harcımıza katıp yoğurmaya devam ediyoruz. (yoğurma işlemi çok önemli bütün malzemeler iyice birbiriyle özleşene kadar yoğurmamız gerekiyor. )
- köfte harcımızı güzelce yoğurduktan sonra tezhaha strec film kesip koyuyoruz.
- Üzerini biraz sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- Harcımızdan avuç içimiz kadar irice bir parça koparıp streç filmin üzerine koyuyoruz.
- Filmin bir tarafından boşluk kalacak şekilde üzerine kapatıp elimizle inceliyoruz.
- Daha sonra filmi açıp bir yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peynirini koyuyoruz.
- Bu filmi üzerine kapatıp yarım ay şekline getiriyoruz.
- Kenarlarını da iyice kapatıp bir tabağa alıyoruz.
- Köfte harcımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Daha sonra çok hafif yağladığımız tavada arkalı önlü köftelerimizi pişiriyoruz.
✔servis önerisi olarak patates püresi, pilâv ya da patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder