Keşkül Tarifi
Keşkül Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt (1 çay bardağını ayıralım)
- 1 su bardağı toz badem
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı prinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
Keşkül Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü yumurtamızı şekerimizi ve toz bademimizi tenceremize alıp iyice karıştırıyoruz birbirine geçmesi için.
- Ayırdığımız bir çay bardağı sütü nişasta, vanilya ve pirinç ununu bir kasede çırpıyoruz.
- Kaynayan keşkülümüze karışımı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
- 10-15 dakka kaynatıp servis edeceğimiz kaselerlerimizle dolduruyoruz ve üzerini toz badem ve antep fıstığıyla süsledim dilerseniz farklı şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder