22 Haziran 2020 Pazartesi

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (1 çay bardağını ayıralım)
  • 1 su bardağı toz badem
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı prinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker

Keşkül Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü yumurtamızı şekerimizi ve toz bademimizi tenceremize alıp iyice karıştırıyoruz birbirine geçmesi için.
  2. Ayırdığımız bir çay bardağı sütü nişasta, vanilya ve pirinç ununu bir kasede çırpıyoruz.
  3. Kaynayan keşkülümüze karışımı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
  4. 10-15 dakka kaynatıp servis edeceğimiz kaselerlerimizle dolduruyoruz ve üzerini toz badem ve antep fıstığıyla süsledim dilerseniz farklı şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder