Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr kadayıf
İç malzemesi için;
- İmansız peynir
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Kaynadıktan sonra;
- 3-4 damla limon
Künefe Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 1 karış künefe tepsilerinin herbirine 1 çay kaşığı pekmezi damlatıp, yarım çay bardağı erimiş tereyağını ve 1 şeker kaşığı şerbeti künefe tepsinin içine döküp karıştırarak tabanına yayıyoruz.
- Daha sonra kadayıfı ince ince keserek, künefe tepsisinin zemini görünmeyecek şekilde kaplıyoruz.
- İmansız peynirimizden kadayıfın üzerine suyunu süzerek bir kat seriyoruz.
- Kalan kadayıftan peynirler kapanacak şekilde künefenin üzerine serpiştiriyoruz.
- Daha sonra elimizle künefelerin üzerine bastırıyoruz, altı kısık bir şekilde ocakta kontrollü bir şekilde birinci tepsimizi pişiriyoruz.
- 2. Tepsimizin zeminine de tereyağlı karışımdan uygulayarak dolapta bekletiyoruz.
- İlk tepsimizin zemini pişince yağlı bir künefe tepsisi yardımıyla pişen künefenin üst kısmını alt üst şeklinde çevirerek tekrar pişirmeye alıyoruz.Şerbet için malzemelerimizi bir tencerede kaynatıyoruz.
- Künefemizin diğer tarafı da pişince önceden pişirip bekletmiş olduğumuz ılık şerbetimizi sıcak künefemizin üzerinde gezdiriyoruz. Bu işlemi her bir künefe tepsisine uygulayarak tekrarlıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun. 🥰🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder