20 Haziran 2020 Cumartesi

Künefe Tarifi

Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr kadayıf

İç malzemesi için;

  • İmansız peynir

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Kaynadıktan sonra;

  • 3-4 damla limon

Künefe Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle 1 karış künefe tepsilerinin herbirine 1 çay kaşığı pekmezi damlatıp, yarım çay bardağı erimiş tereyağını ve 1 şeker kaşığı şerbeti künefe tepsinin içine döküp karıştırarak tabanına yayıyoruz.
  2. Daha sonra kadayıfı ince ince keserek, künefe tepsisinin zemini görünmeyecek şekilde kaplıyoruz.
  3. İmansız peynirimizden kadayıfın üzerine suyunu süzerek bir kat seriyoruz.
  4. Kalan kadayıftan peynirler kapanacak şekilde künefenin üzerine serpiştiriyoruz.
  5. Daha sonra elimizle künefelerin üzerine bastırıyoruz, altı kısık bir şekilde ocakta kontrollü bir şekilde birinci tepsimizi pişiriyoruz.
  6. 2. Tepsimizin zeminine de tereyağlı karışımdan uygulayarak dolapta bekletiyoruz.
  7. İlk tepsimizin zemini pişince yağlı bir künefe tepsisi yardımıyla pişen künefenin üst kısmını alt üst şeklinde çevirerek tekrar pişirmeye alıyoruz.Şerbet için malzemelerimizi bir tencerede kaynatıyoruz.
  8. Künefemizin diğer tarafı da pişince önceden pişirip bekletmiş olduğumuz ılık şerbetimizi sıcak künefemizin üzerinde gezdiriyoruz. Bu işlemi her bir künefe tepsisine uygulayarak tekrarlıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun. 🥰🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder