Küt Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 – 3, 5 su bardağı su
Araları için;
- 100 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Küt Böreği Tarifi Yapılışı
Merhabalar 🥰 bugün 5 çayının yanına şöyle mis gibi bol pudra şekerli küt böreği yaptım nefis oldu 😋 mutlaka denemelisiniz 😍.
- Hamur için malzemeleri güzelce yoğurup ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak şekilde hazırlayalım 👍.
- Yağımızı da bir taraftan eritip ılınmaya bırakalım.
- Sonra 6 eşit bezeye bölelim. Bir tepsinin altını yağlayalım ve hamurları servis tabağı büyüklüğünde açalım.
- Aralarına yağ sürüp üst üste koyalım ve 30 dk dinlenmeye bırakalım ⏳.
- Tezgahı sıvı yağ ile yağlayıp hamurları tek tek kenarlardan çekerek açalım. Ve yağlanmış fırın tepsisine üst üste koyalım. Artan yagida en son üzerine sürelim.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 dk da pişirelim, deneyecek arkadaşlara afiyet olsun 😊🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder