15 Haziran 2020 Pazartesi

Küt Böreği Tarifi

Küt Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 – 3, 5 su bardağı su
Araları için;
  • 100 gr tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Küt Böreği Tarifi Yapılışı

Merhabalar 🥰 bugün 5 çayının yanına şöyle mis gibi bol pudra şekerli küt böreği yaptım nefis oldu 😋 mutlaka denemelisiniz 😍.
  1. Hamur için malzemeleri güzelce yoğurup ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak şekilde hazırlayalım 👍.
  2. Yağımızı da bir taraftan eritip ılınmaya bırakalım.
  3. Sonra 6 eşit bezeye bölelim. Bir tepsinin altını yağlayalım ve hamurları servis tabağı büyüklüğünde açalım.
  4. Aralarına yağ sürüp üst üste koyalım ve 30 dk dinlenmeye bırakalım ⏳.
  5. Tezgahı sıvı yağ ile yağlayıp hamurları tek tek kenarlardan çekerek açalım. Ve yağlanmış fırın tepsisine üst üste koyalım. Artan yagida en son üzerine sürelim.
  6. 180 derece fırında yaklaşık 30 dk da pişirelim, deneyecek arkadaşlara afiyet olsun 😊🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder