Lavas/ Bazlama Tarifi
Lavas/ Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak ılık su
- 2 tatlı kaşığı ınstand maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Lavas/ Bazlama Tarifi Yapılışı
- Suyunu yoğuracağım kaba alıyorum.
- İçine tuzunu, mayasını ,şekerini ekleyerek karıştırıyorum erimeleri için.
- Eridikten sonra yavaş yavaş ununu ekleyerek yoğuruyorum, yumuşak bir hamur elde ediyorum.
- Son olarak hamuru bir saat dinlenmeye aldıktan sonra resimde görüldüğü şekilde küçük küçük parçalara ayırıp açıyorum.
- Tavada orta ateşte pişiriyorum çevirerek, isteye bağlı üstüne yağ sürüp servise hazır hale getiriyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder