19 Haziran 2020 Cuma

Lavas/ Bazlama Tarifi

Lavas/ Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak ılık su
  • 2 tatlı kaşığı ınstand maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Lavas/ Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Suyunu yoğuracağım kaba alıyorum.
  2. İçine tuzunu, mayasını ,şekerini ekleyerek karıştırıyorum erimeleri için.
  3. Eridikten sonra yavaş yavaş ununu ekleyerek yoğuruyorum, yumuşak bir hamur elde ediyorum.
  4. Son olarak hamuru bir saat dinlenmeye aldıktan sonra resimde görüldüğü şekilde küçük küçük parçalara ayırıp açıyorum.
  5. Tavada orta ateşte pişiriyorum çevirerek, isteye bağlı üstüne yağ sürüp servise hazır hale getiriyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder