16 Haziran 2020 Salı

Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 18 adet lazanya yaprağı
  • 1/2 (yarım) kg kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç (ince rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1kutu domates püresi
  • 4 domates
  • 1, 5 bardak su
  • Tuz, karabiber, kekik
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kaşar peyniri, parmesan
Beşamel sos için;
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 lt süt
  • Tuz, karabiber

Lazanya Tarifi Yapılışı


  1. Tavada yağ, soğan ve sarımsak hafifçe kavrulur, kıyma eklenir ve ardından havuç eklenir.
  2. Renk değiştirince domates püresi ve domates eklenir.
  3. Su eklenir ve 15 dk kısık ateşte kaynatılır.
  4. Baharatlar eklenir.
  5. Yağ bir tencerede eritilir ve un eklenir, hafif pembeleşince süt eklenir.
  6. Kıvam alınca tuz, karabiber eklenir .
  7. Borcama sırasıyla lazanya yaprağı, kıyma sosu, beşamel sos, kaşar peyniri, parmesan koyulur.
  8. 6. Katın üzeri beşamel sos ile bitirilir.
  9. 180°c fırında 45 dk pişirilir.
  10. 30 dakikada kaşar ve parmesan eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder