16 Haziran 2020 Salı

Elma Halkalı Kurabiye Tarifi

Elma Halkalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamur:
  • 250 g un ( 1 su bardağından 2 parmak eksik)
  • 125 g tereyağı
  • 65 g tozşeker (4-5 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta
Üzerine:
  • 1 yumurta
İçine:
  • 3 golden elma (kabukları soyulacak, ortası alınarak 1.5cm kalınlığında kesilecek)

Elma Halkalı Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Tüm hamur malzemeleri aynı anda yoğurulur ve 30 dk buzdolabına kaldırılır.
  2. Soğuyan hamur 1/2cm kalınlığında merdane ile açılır.
  3. Hazırlanan elmalar hamurun arasına konur ve kapatılarak şekil verilir.
  4. Üzerine çırpılmış tam yumurta sürülür ve isteğe göre iri şeker serpilir.
  5. 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder