Elma Halkalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamur:
- 250 g un ( 1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 125 g tereyağı
- 65 g tozşeker (4-5 yemek kaşığı)
- 1 yumurta
Üzerine:
- 1 yumurta
İçine:
- 3 golden elma (kabukları soyulacak, ortası alınarak 1.5cm kalınlığında kesilecek)
Elma Halkalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Tüm hamur malzemeleri aynı anda yoğurulur ve 30 dk buzdolabına kaldırılır.
- Soğuyan hamur 1/2cm kalınlığında merdane ile açılır.
- Hazırlanan elmalar hamurun arasına konur ve kapatılarak şekil verilir.
- Üzerine çırpılmış tam yumurta sürülür ve isteğe göre iri şeker serpilir.
- 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder