Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilogram kabak
- 7-8 dal taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 5 adet yumurta
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
Mücver Tarifi Yapılışı
- Kabakları rendeleyelim, suyunu sıkıp bir tarafa alalım.
- Taze soğanı, maydanozu ayıklayıp yıkayıp ince ince doğrayıp, içine koyalım.
- 5 yumurtayı içine kırıp, malzemeyi iyice bir karıştıralım.
- Daha sonra tuzunu, baharatlarını ve ununu katarak karıştıralım. Baharatlar tamamen arzuya göre değişir, eklenebilir veya çıkartılabilir. Un miktarına 2,5-3 bardak yazdım, bu kontrollü bir şekilde değiştirilebilir. Karışım kendini biraz toparlayacak kadar olduğu zaman, unu yeterli gelecektir.
- İstediğimiz kıvama gelince, bir kızartma tavasına bir parmak yükseklikte sıvı yağ koyup, ısıtalım ve sıcak yağın içine bir kaşık karışımdan koyup, hafifçe bastırarak şekil almasını sağlayalım.
- Bir tarafı kızarınca, diğer tarafını çevirip bir servis tabağının üzerine açtığımız kağıt havlunun üzerine alalım.
Sıcakken yemeyi tavsiye ederim.
Afiyet olsun. 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder