6 Haziran 2020 Cumartesi

Mücver Tarifi

Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 7-8 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 5 adet yumurta
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak İçin;
  • Sıvı yağ

Mücver Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları rendeleyelim, suyunu sıkıp bir tarafa alalım.
  2. Taze soğanı, maydanozu ayıklayıp yıkayıp ince ince doğrayıp, içine koyalım.
  3. 5 yumurtayı içine kırıp, malzemeyi iyice bir karıştıralım.
  4. Daha sonra tuzunu, baharatlarını ve ununu katarak karıştıralım. Baharatlar tamamen arzuya göre değişir, eklenebilir veya çıkartılabilir. Un miktarına 2,5-3 bardak yazdım, bu kontrollü bir şekilde değiştirilebilir. Karışım kendini biraz toparlayacak kadar olduğu zaman, unu yeterli gelecektir.
  5. İstediğimiz kıvama gelince, bir kızartma tavasına bir parmak yükseklikte sıvı yağ koyup, ısıtalım ve sıcak yağın içine bir kaşık karışımdan koyup, hafifçe bastırarak şekil almasını sağlayalım.
  6. Bir tarafı kızarınca, diğer tarafını çevirip bir servis tabağının üzerine açtığımız kağıt havlunun üzerine alalım.
Sıcakken yemeyi tavsiye ederim.
Afiyet olsun. 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder