Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 3 orta boy havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı kaynar su
- Tuz
Mantarı kavurmak için ;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- Mantarları yarım ay şeklinde doğrayarak tencereye alıp orta dereceli ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Zeytinyağ ekleyerek biraz kavurup rendelenmiş havuçları ilave ederek birkaç dakika daha soteliyoruz.
- Bir tavada kızdırdığımız sıvı yağa pirinçi ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz.
- Tereyağını ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra pirinçi mantarlı harcın üzerine ekliyoruz.
- Tuz ve suyu da ekleyerek karıştırmadan kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Sofra bezine sararak dinlendirip karıştırarak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder