16 Haziran 2020 Salı

Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 3 orta boy havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı kaynar su
  • Tuz
Mantarı kavurmak için ;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Özbek Pilavı Tadında Mantarlı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları yarım ay şeklinde doğrayarak tencereye alıp orta dereceli ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Zeytinyağ ekleyerek biraz kavurup rendelenmiş havuçları ilave ederek birkaç dakika daha soteliyoruz.
  3. Bir tavada kızdırdığımız sıvı yağa pirinçi ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Tereyağını ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra pirinçi mantarlı harcın üzerine ekliyoruz.
  5. Tuz ve suyu da ekleyerek karıştırmadan kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  6. Sofra bezine sararak dinlendirip karıştırarak servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder