Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- Yarım kg yoğurt (ben süzme ve normal yoğurt karıştırarak kullandım)
- 1-2 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
- Taze kekik
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı
Yaz günlerinde içilebilecek en güzel çorba bence 😍
- Bir gece öncesi buğday ve nohutumuzu ıslatalım.
- Buzluğunuz da haşlanmış varsa onu da kullanabilirsiniz.
- Daha sonra buğdayımızı yarım saat kadar haşlayalım arada kontrol edelim.
- Suyu bittiyse sıcak su ilave edelim. Nohutumuzu düdüklümüz de haşlayalım.
- Süzerek soğumaya bırakalım. Yoğurdumuzu bir kabın içerisine alalım.
- Pürüzsüz olana kadar çırpalım. Daha sonra kıvamına göre 1-2 su bardağı soğuk su ve tuzunu ekleyelim
- Ayran kıvamı olması yeterli. İçerisine taze kekik yoksa dereotu da koyabilirsiniz.
- Damak tadınıza kalmış ne kadar koymak isterseniz.
- Daha sonra soğuyan buğday ve nohutumuzu ekleyip karıştıralım. Buz gibi çorbamız hazır.
Şimdiden afiyet olsunn 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder