16 Haziran 2020 Salı

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • Yarım kg yoğurt (ben süzme ve normal yoğurt karıştırarak kullandım)
  • 1-2 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Taze kekik

Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi Yapılışı


Yaz günlerinde içilebilecek en güzel çorba bence 😍
  1. Bir gece öncesi buğday ve nohutumuzu ıslatalım.
  2. Buzluğunuz da haşlanmış varsa onu da kullanabilirsiniz.
  3. Daha sonra buğdayımızı yarım saat kadar haşlayalım arada kontrol edelim.
  4. Suyu bittiyse sıcak su ilave edelim. Nohutumuzu düdüklümüz de haşlayalım.
  5. Süzerek soğumaya bırakalım. Yoğurdumuzu bir kabın içerisine alalım.
  6. Pürüzsüz olana kadar çırpalım. Daha sonra kıvamına göre 1-2 su bardağı soğuk su ve tuzunu ekleyelim
  7. Ayran kıvamı olması yeterli. İçerisine taze kekik yoksa dereotu da koyabilirsiniz.
  8. Damak tadınıza kalmış ne kadar koymak isterseniz.
  9. Daha sonra soğuyan buğday ve nohutumuzu ekleyip karıştıralım. Buz gibi çorbamız hazır.
Şimdiden afiyet olsunn 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder