Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ ( Yumuşak )
- 2 tane yumurta ( Akı içine )
- 1 tane yaş maya
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
Nefis mi nefis yumuşacık bir poğaça tarifi vereceğim şimdi. Ben arasına bir şey kullanmadım isteyen peynir vs kullanabilir.
- Öncelikle yoğurma kabına süt, su, maya ve şekeri alalım karıştıralım bunların bu şekilde 15 dakika aktifleşmesini bekleyelim.
- Sonra unun dışındaki tüm malzemeyi katalım kontrollü olarak unu da ilave edelim sert olmayan ama elimize yapışmayan elimizi bırakan bir hamur yoralım ve hamurumuzu 1 saat hacminin iki katı olana kadar mayalayalım.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturalım tepsiye dizelim ve tepsi mayası için 10 dakika bekletelim.
- Şimdi üstüne yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim ve çatalla izler yaparak ısınmış fırında 170°’de kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan poğaçaların üzerine öncelikle bir tane suda ıslatıp sıktığımız bir bez örtelim. Arkasından da kuru bir bez örterek 10 dakika bu şekilde beklemesini sağlayalım. Arkasından yumuşacık poğaçalar hazır. Ben 2 büyük tepsi bir küçük tepsi poğaça elde ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder