18 Haziran 2020 Perşembe

Poğaça (Yumuşacık) Tarifi

Poğaça (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağ ( Yumuşak )
  • 2 tane yumurta ( Akı içine )
  • 1 tane yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt

Poğaça (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

Nefis mi nefis yumuşacık bir poğaça tarifi vereceğim şimdi. Ben arasına bir şey kullanmadım isteyen peynir vs kullanabilir.
  1. Öncelikle yoğurma kabına süt, su, maya ve şekeri alalım karıştıralım bunların bu şekilde 15 dakika aktifleşmesini bekleyelim.
  2. Sonra unun dışındaki tüm malzemeyi katalım kontrollü olarak unu da ilave edelim sert olmayan ama elimize yapışmayan elimizi bırakan bir hamur yoralım ve hamurumuzu 1 saat hacminin iki katı olana kadar mayalayalım.
  3. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturalım tepsiye dizelim ve tepsi mayası için 10 dakika bekletelim.
  4. Şimdi üstüne yumurta sarısı ve süt karışımını sürelim ve çatalla izler yaparak ısınmış fırında 170°’de kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan poğaçaların üzerine öncelikle bir tane suda ıslatıp sıktığımız bir bez örtelim. Arkasından da kuru bir bez örterek 10 dakika bu şekilde beklemesini sağlayalım. Arkasından yumuşacık poğaçalar hazır. Ben 2 büyük tepsi bir küçük tepsi poğaça elde ettim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder