Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağ yada margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı isteğe göre ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi Yapılışı
Elma turta severleri burda mı?şekliyle tadıyla harika bir tarif .Porsiyonluk turta. Şekli şahane lezzetine diyecek yok zaten .
- İç harcı için uygun bir tavaya rendelenmiş elma, şeker ve tarçını ekleyerek pişirelim.
- Elmalar yumuşayıp suyunu çekince isteğe göre ceviz ekleyip ocağın altını kapatalım eklemeyedebilirsiniz.
- Turta hamuru için uygun bir kaba margarin, toz şeker ve yumurta ve vanilyayı alarak yoğuralım.
- Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru iki tane yağlı kağıt arasında açalım turta kalıplarının altını yağlayalım .
- Kalıplara göre hamurları kesip kalıpların içine yerleştirelim.
- Çatalla hamura delikler açalım daha sonra iç harçtan ekleyelim .
- Üzerine isteğe göre üzerini süsleyelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30dakika kadar pişirelim .
- Soğuyan turtaların üzerine pudra şekeri serpip servise edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder