22 Haziran 2020 Pazartesi

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 125 gr tereyağ yada margarin
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı isteğe göre ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Porsiyonluk Elmalı Turta Tarifi Yapılışı

Elma turta severleri burda mı?şekliyle tadıyla harika bir tarif .Porsiyonluk turta. Şekli şahane lezzetine diyecek yok zaten .

  1. İç harcı için uygun bir tavaya rendelenmiş elma, şeker ve tarçını ekleyerek pişirelim.
  2. Elmalar yumuşayıp suyunu çekince isteğe göre ceviz ekleyip ocağın altını kapatalım eklemeyedebilirsiniz.
  3. Turta hamuru için uygun bir kaba margarin, toz şeker ve yumurta ve vanilyayı alarak yoğuralım.
  4. Daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edelim kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  5. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamuru iki tane yağlı kağıt arasında açalım turta kalıplarının altını yağlayalım .
  7. Kalıplara göre hamurları kesip kalıpların içine yerleştirelim.
  8. Çatalla hamura delikler açalım daha sonra iç harçtan ekleyelim .
  9. Üzerine isteğe göre üzerini süsleyelim önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30dakika kadar pişirelim .
  10. Soğuyan turtaların üzerine pudra şekeri serpip servise edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder