Şakalaş Yöresel Lezzet (Mercimekli Pilav) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane soğan
- Yarım su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soğan piyazı için (olmazsa olmazı)
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane limon
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Şakalaş Yöresel Lezzet (Mercimekli Pilav) Tarifi Yapılışı
Bugün size yöresel bir lezzetle geldim Adıyaman yöresine ait bir lezzet olmazsa olmazı yanına soğan piyazıyla yenilen bir tarif sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum 🌸.
- Pilavlık bulgur ve mercimeği beraber iyice yıkayalım.
- Tenceremize soğanı yemeklik doğrayıp yağla kavuralım.
- Üzerine salçamızı de ekleyip kavurduktan sonra üzerine mercimek ve bulgur ilave edelim.
- Birkaç tur çevirdikten sonra üzerine baharatlarını ekleyelim.
- Üzerini yaklaşık beş parmak geçecek kadar sıcak şu ekleyelim.
- Pilavımızı hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.
- Daha sonra piyazını hazırlayalım.
- Soğanları ay şeklinde doğrayalım üzerine limonunu baharatlarını ekleyip elimizle ezelim.
- Daha sonra maydanozunu doğrayıp üzerine ekleyelim.
- Son olarak yağını da gezdirip karıştıralım.
- Pilavımız servise hazırdır.
Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder