Sarı Burma (Göçmen Böreği) çok Hafif Ve Garanti Bir Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet hazır yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 adet haşlanmış patates
- Az tuz
- Çok az karabiber
Üzeri için :
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çok az tuz
Sarı Burma (Göçmen Böreği) çok Hafif Ve Garanti Bir Börek Tarifi Yapılışı
- Önce patatesler haşlanır, rendelenir, içine çok az ve çok az karabiber serpilir (karabiber isteğe bağlı).
- Bir yufka masaya serilir, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir, (çok sıvı yağ dökmeyin az gelmiyor merak etmeyin).
- Üzerine resimde gördüğünüz gibi rendelenmiş patates serpilir, büyük rulolar halinde çok sıkmadan sarılır ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye etrafında dolanacak şekilde sarılır (tüm yufkalar kol böreği gibi uc uca dolanır), tüm yufka lara aynı işlem yapılır.
- Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, çok az tuz atılıp biraz çırpılıp, böreğin her yerine sürülür, 180′ ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dak. (fırına göre değişebiliyor).
- Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir,.
- Soğuyunca dilim olarak kesilip servis yapılır.Yiyenler tarifini istiyor, garanti bir börek afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder