Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı tel şehriye ( 1 çay bardağı pirinçte veya arpa şehriye de kullanabilirsiniz )
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un ( tepeleme )
  • 1 adet yumurta
  • Pul biber
  • Nane
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar su (6-7 su bardağı)

Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tenceremize suyu alalım ve kaynamaya bırakalım.
  2. Bir yandan da çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
  3. Yoğurdumuzun üzerine sarımsakları rendeleyelim, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı unu ilave edelim ve çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
  4. Suyumuz kaynadıktan sonra 2 kepçe suyu yoğurt karışımıza ilave edelim ve karıştıralım. ( bu işlem yoğurdun kesilmemesi için ).
  5. Daha sonra yoğurt karışımımızı tencereye yavaş yavaş ilave edip, tel şehriyeleri de ekleyip kısık ateşte şehriyeler pişip çorba kaynayana kadar pişirelim.
  6. Diğer yandan sosunu hazırlayalım. Yağımızı nane ve pul biber ile kızdıralım. Damak zevkinize göre ayarlayın.    ( çok bekletmeyelim nane ve pul biber yanmasın ).
  7. Kaynayan çorbamızın üzerine sosu döküp 1-2 karıştırdıktan sonra tuzunu da ilave edelim. Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder