Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı tel şehriye ( 1 çay bardağı pirinçte veya arpa şehriye de kullanabilirsiniz )
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un ( tepeleme )
- 1 adet yumurta
- Pul biber
- Nane
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar su (6-7 su bardağı)
Sarımsaklı Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tenceremize suyu alalım ve kaynamaya bırakalım.
- Bir yandan da çorbamızın terbiyesini hazırlayalım.
- Yoğurdumuzun üzerine sarımsakları rendeleyelim, 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı unu ilave edelim ve çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Suyumuz kaynadıktan sonra 2 kepçe suyu yoğurt karışımıza ilave edelim ve karıştıralım. ( bu işlem yoğurdun kesilmemesi için ).
- Daha sonra yoğurt karışımımızı tencereye yavaş yavaş ilave edip, tel şehriyeleri de ekleyip kısık ateşte şehriyeler pişip çorba kaynayana kadar pişirelim.
- Diğer yandan sosunu hazırlayalım. Yağımızı nane ve pul biber ile kızdıralım. Damak zevkinize göre ayarlayın. ( çok bekletmeyelim nane ve pul biber yanmasın ).
- Kaynayan çorbamızın üzerine sosu döküp 1-2 karıştırdıktan sonra tuzunu da ilave edelim. Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder