6 Haziran 2020 Cumartesi

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuzu kuşbaşı (dana eti de kullanabilirsiniz)
  • 1 baş soğan
  • 1 adet havuç
  • 1-2 adet orta boy patates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme tatlı kaşığı domates salçası
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz ve kekik

Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etleri unlayıp kenara alın.
  2. Yapışmaz tencereye sıvı yağı alıp kızınca fazla ununu silkerek etleri mühürleyin.
  3. Etlerin rengi dönünce en kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene dek pişirin.
  4. Pişen etleri tencereden alıp kenara ayırıyoruz.
  5. Aynı tencereye tereyağın yarısı ile birlikte yemeklik doğanmış soğanları ve iri iri doğranmış havuçları alıp kavurun.
  6. Bir süre kavurduktan sonra patatesleri ve salçayı da ekleyip bir 5 dk daha kavurun. Etleri de tencereye ilave edin.
  7. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte 20 dk pişirin.
  8. Bezelyeleri ilave edip bir 10 dk daha yine kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  9. Kalan tereyağında 1 tatlı kaşığı kadar kekiği kavurup pişen yemeğin üzerine gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder