Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi
Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuzu kuşbaşı (dana eti de kullanabilirsiniz)
- 1 baş soğan
- 1 adet havuç
- 1-2 adet orta boy patates
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 silme tatlı kaşığı domates salçası
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- 1 su bardağı bezelye
- Tuz ve kekik
Lokanta Usulü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etleri unlayıp kenara alın.
- Yapışmaz tencereye sıvı yağı alıp kızınca fazla ununu silkerek etleri mühürleyin.
- Etlerin rengi dönünce en kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Pişen etleri tencereden alıp kenara ayırıyoruz.
- Aynı tencereye tereyağın yarısı ile birlikte yemeklik doğanmış soğanları ve iri iri doğranmış havuçları alıp kavurun.
- Bir süre kavurduktan sonra patatesleri ve salçayı da ekleyip bir 5 dk daha kavurun. Etleri de tencereye ilave edin.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatarak orta ateşte 20 dk pişirin.
- Bezelyeleri ilave edip bir 10 dk daha yine kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra tuzunu ekleyip ocaktan alın.
- Kalan tereyağında 1 tatlı kaşığı kadar kekiği kavurup pişen yemeğin üzerine gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder