7 Haziran 2020 Pazar

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 -1000 gram tavuk but eti ( göğüste olabilir)
Marinasyon için:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 dış sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Pişirmek için:
  • 1 çay bardağından az sıvı yağ

Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Kemiğinden ayrılmış tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayın.
  2. Birazcık döndürüp doğrarsanız şekli daha güzel olur ve çabuk doğranır.
  3. Doğradığınız etleri uygun bir kaba alıp üzerine salça, süt, yoğurt, sıvı yağ, sarımsak ve baharatları ekleyin.
  4. Tüm malzemeyi elinizle ve kaşıkla güzelce harmanlayın.
  5. Ağzını kapatıp buzdolabında en az 2 saat en çok 24 saat kadar dinlendirin.
  6. Dinlenip marine olmuş etleri çöp şişlere geçirin ve az yağlı tavada kapağı açık bir şekilde pişirin.
  7. Bir tarafı yeterince kızarmadan diğer tarafına çevirmeyin yoksa suyunu salacaktır ve o lezzeti yakalayamayacaksınız.
  8. Kızaran çöp şişler servise hazırdır.
Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder