Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 800 -1000 gram tavuk but eti ( göğüste olabilir)
Marinasyon için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 dış sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
Pişirmek için:
- 1 çay bardağından az sıvı yağ
Tavada Mangal Tadında Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı
- Kemiğinden ayrılmış tavuk but etlerini kuşbaşı doğrayın.
- Birazcık döndürüp doğrarsanız şekli daha güzel olur ve çabuk doğranır.
- Doğradığınız etleri uygun bir kaba alıp üzerine salça, süt, yoğurt, sıvı yağ, sarımsak ve baharatları ekleyin.
- Tüm malzemeyi elinizle ve kaşıkla güzelce harmanlayın.
- Ağzını kapatıp buzdolabında en az 2 saat en çok 24 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenip marine olmuş etleri çöp şişlere geçirin ve az yağlı tavada kapağı açık bir şekilde pişirin.
- Bir tarafı yeterince kızarmadan diğer tarafına çevirmeyin yoksa suyunu salacaktır ve o lezzeti yakalayamayacaksınız.
- Kızaran çöp şişler servise hazırdır.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder