23 Haziran 2020 Salı

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı erişte
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un(ben kavrulmuş kullanıyorum çok güzel oluyor)
  • 1 soğan

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu kuru nane
  • (hatta ocak’tan aldıktan sonra taze nane doğrarsanız yok böyle bir lezzet)

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Yoğurtlu her çorba benim ve bence her evin vazgeçilmezdir☺️ sizcede öyle değil mi☺️

Buda onlardan biri☺️

  1. Öncelikle mercimekleri haşlayarak başlayalım.
  2. Mercimekleri 10 dakika kadar bol suda haşlıyorum.
  3. Mercimekleri çok dağıtmadan haşlıyorum ki çorbayla daha sonra tekrar pişecek.
  4. Mercimekleri haşladığım suyu döküp tencereye tekrar kaynar su ekliyorum.
  5. Bunu çorbamın rengi güzel olsun diye yapıyorum çünkü mercimek haşladığım su çorbayı karartır.
  6. Tencereye mercimekle birlikte yaklaşık 2 litre kadar su ekledikten sonra nohutu ve soyduğum ama doğramadınız soğanı ekliyorum ve ardından kaynayan suya erişteyi ekliyorum.
  7. Daha sonra bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpıyorum daha sonra kaynayan çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıtıp çorbaya ekliyorum.
  8. Kesilmesin diye kaynayana kadar karıştırıyorum.
  9. Çorba kaynadıktan sonra erişteler yumuşayıp pişene kadar çorbayı kaynatıyorum. Sonra içinden soğanı alıp altını kapatıyorum.
  10. Daha sonra sosu yapmak için yağları tavaya alıp kaynadığında naneyi ekleyip altını kapatıyorum.
  11. Çorbaya ekliyorum. Servise hazır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder