Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı erişte
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un(ben kavrulmuş kullanıyorum çok güzel oluyor)
- 1 soğan
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolu dolu kuru nane
- (hatta ocak’tan aldıktan sonra taze nane doğrarsanız yok böyle bir lezzet)
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
Yoğurtlu her çorba benim ve bence her evin vazgeçilmezdir☺️ sizcede öyle değil mi☺️
Buda onlardan biri☺️
- Öncelikle mercimekleri haşlayarak başlayalım.
- Mercimekleri 10 dakika kadar bol suda haşlıyorum.
- Mercimekleri çok dağıtmadan haşlıyorum ki çorbayla daha sonra tekrar pişecek.
- Mercimekleri haşladığım suyu döküp tencereye tekrar kaynar su ekliyorum.
- Bunu çorbamın rengi güzel olsun diye yapıyorum çünkü mercimek haşladığım su çorbayı karartır.
- Tencereye mercimekle birlikte yaklaşık 2 litre kadar su ekledikten sonra nohutu ve soyduğum ama doğramadınız soğanı ekliyorum ve ardından kaynayan suya erişteyi ekliyorum.
- Daha sonra bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpıyorum daha sonra kaynayan çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıtıp çorbaya ekliyorum.
- Kesilmesin diye kaynayana kadar karıştırıyorum.
- Çorba kaynadıktan sonra erişteler yumuşayıp pişene kadar çorbayı kaynatıyorum. Sonra içinden soğanı alıp altını kapatıyorum.
- Daha sonra sosu yapmak için yağları tavaya alıp kaynadığında naneyi ekleyip altını kapatıyorum.
- Çorbaya ekliyorum. Servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder