7 Haziran 2020 Pazar

Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi

Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • Zeytinyağı ve biraz sıvı yağ
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç (200 ml)
  • 1 su bardağı bulgur (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • Biraz yumuşak olması için 2, 5 su bardağı su
  • Yaprakları göz kararı aldım

Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereme alıyorum zeytinyağı ve biraz sıvı yağda kavuruyorum.
  2. Soğan ve sarımsakların renkleri dönmeden domates salçasını ekliyorum ve biraz daha kavuruyorum.
  3. İyice yıkanmış pirinci ve bulguru ekliyorum çok kavurmadan suyunu ekliyorum ve altını kısıp suyunu çekene kadar bekliyorum suyunu çektikten sonra altını kapatıyorum.
  4.  Hazırladığım iç harcım dinlendikten sonra içine baharatlarımı ekliyorum reyhan çok kullanılmayan bir baharat nasıl isterseniz baharatları öyle ekleyebilirsin ama reyhan sarmaya çok yakışıyor.
  5. İç harcımı iyice karıştırıyorum ve yapraklarımı alıp iç harcım bitene kadar sarıyorum.
  6. Yaprak sarmalarımı tencereme diziyorum ocağa alıp yaprak sarmaların üstüne çıkmayacak şekilde su ekliyorum .
  7. Üzerine 3 -4 kaşık zeytinyağı ve sirke gezdiriyorum sarmalar yukarıya çıkmasın diye bir tabak kapatıyorum .
  8. Üzerlerine kaynamaya başlayınca altını biraz kısıyorum ve 1 saat pişmeye bırakıyorum.
Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder