Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Zeytinyağı ve biraz sıvı yağ
- 2 adet büyük boy soğan
- 4 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı pirinç (200 ml)
- 1 su bardağı bulgur (200 ml)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı reyhan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
- Biraz yumuşak olması için 2, 5 su bardağı su
- Yaprakları göz kararı aldım
Yumuşacık Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
- Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp tencereme alıyorum zeytinyağı ve biraz sıvı yağda kavuruyorum.
- Soğan ve sarımsakların renkleri dönmeden domates salçasını ekliyorum ve biraz daha kavuruyorum.
- İyice yıkanmış pirinci ve bulguru ekliyorum çok kavurmadan suyunu ekliyorum ve altını kısıp suyunu çekene kadar bekliyorum suyunu çektikten sonra altını kapatıyorum.
- Hazırladığım iç harcım dinlendikten sonra içine baharatlarımı ekliyorum reyhan çok kullanılmayan bir baharat nasıl isterseniz baharatları öyle ekleyebilirsin ama reyhan sarmaya çok yakışıyor.
- İç harcımı iyice karıştırıyorum ve yapraklarımı alıp iç harcım bitene kadar sarıyorum.
- Yaprak sarmalarımı tencereme diziyorum ocağa alıp yaprak sarmaların üstüne çıkmayacak şekilde su ekliyorum .
- Üzerine 3 -4 kaşık zeytinyağı ve sirke gezdiriyorum sarmalar yukarıya çıkmasın diye bir tabak kapatıyorum .
- Üzerlerine kaynamaya başlayınca altını biraz kısıyorum ve 1 saat pişmeye bırakıyorum.
Piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder