8 Temmuz 2020 Çarşamba

Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
İç harcı için
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 300 gram kaşar peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ ve ya zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Sosu için
  • 1 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksin zeytinyağ ve ya sıvı yağ
Üzeri için
  • Susam ve ya çörek otu

Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı

  1. Önce fırın 200 dereceye ayarlanır.
  2. İç harcı hazırlamak için patatesler haşlanır. Haşlanan patateslerin kabukları soyularak bir kaba alınır ve üzerine kaşar peyniri tereyağı eklenerek karıştırılır.
  3. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
  4. Ayrı bir kapta sos yumurta, süt ve zeytinyağı karıştırılır.
  5. Fırın tepsisine baklavalık yufka serilir üzerine sos sürülür ve tekrar baklavalık yufka konulur. Bu işlem baklavalık yufkanın yarısı üst üste gelecek şekilde tekrarlanır.
  6. Daha sonra patatesli iç harç yayılır.
  7. Tekrar baklavalık yufka konulur ve sos sürülür.
  8. Kalan baklavalık yufkalar da üst üste gelecek şekilde tekrarlanır.
  9. En üste sos döküldükten sonra susam ya da çörek otu eklenir.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika boyunca pişirilir. Afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder