Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
İç harcı için
- 3-4 adet orta boy patates
- 300 gram kaşar peyniri
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ ve ya zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sosu için
- 1 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksin zeytinyağ ve ya sıvı yağ
Üzeri için
- Susam ve ya çörek otu
Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
- Önce fırın 200 dereceye ayarlanır.
- İç harcı hazırlamak için patatesler haşlanır. Haşlanan patateslerin kabukları soyularak bir kaba alınır ve üzerine kaşar peyniri tereyağı eklenerek karıştırılır.
- Üzerine tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
- Ayrı bir kapta sos yumurta, süt ve zeytinyağı karıştırılır.
- Fırın tepsisine baklavalık yufka serilir üzerine sos sürülür ve tekrar baklavalık yufka konulur. Bu işlem baklavalık yufkanın yarısı üst üste gelecek şekilde tekrarlanır.
- Daha sonra patatesli iç harç yayılır.
- Tekrar baklavalık yufka konulur ve sos sürülür.
- Kalan baklavalık yufkalar da üst üste gelecek şekilde tekrarlanır.
- En üste sos döküldükten sonra susam ya da çörek otu eklenir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40-45 dakika boyunca pişirilir. Afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder