30 Temmuz 2020 Perşembe

Bardak Tatlısı Tarifi

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 100 ml sıvı krema
  • 80 gram bitter veya sütlü çikolata
Kenarları için;
  • Fındık, fıstık, ceviz, Hindistan cevizi( arzunuza göre yapabilirsiniz)

Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremize vanilya hariç tüm malzememizi ekleyelim, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  2. Hazır olan muhallebiye vanilyalı ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
  3. Su bardaklarımı ilk önce sudan geçirdim ki muhallebimiz kolaylıkla çıksın.
  4. 5 su bardağına eşit olacak şekilde muhallebiyi pay edip ağızlarını streçleyip en 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
  5. Hazır olan tatlımızı bardaktan parmağımızla biraz çekelim ki kolaylıkla çıksın.
  6. Ben bardak tatlımı 3 eşit parçaya böldüm sizler daha küçükte yapabilirsiniz.
  7. Kremamızı sos tenceremize alalım ısınan kremamızı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
  8. Kenarlarını fındık parçalarına bulayıp hazırladığımız çikolatalı sosu üzerine pay edip buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelecek.
Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder