Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 ml sıvı krema
- 80 gram bitter veya sütlü çikolata
Kenarları için;
- Fındık, fıstık, ceviz, Hindistan cevizi( arzunuza göre yapabilirsiniz)
Bardak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Tenceremize vanilya hariç tüm malzememizi ekleyelim, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Hazır olan muhallebiye vanilyalı ekleyip karıştıralım ocaktan alalım.
- Su bardaklarımı ilk önce sudan geçirdim ki muhallebimiz kolaylıkla çıksın.
- 5 su bardağına eşit olacak şekilde muhallebiyi pay edip ağızlarını streçleyip en 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Hazır olan tatlımızı bardaktan parmağımızla biraz çekelim ki kolaylıkla çıksın.
- Ben bardak tatlımı 3 eşit parçaya böldüm sizler daha küçükte yapabilirsiniz.
- Kremamızı sos tenceremize alalım ısınan kremamızı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Kenarlarını fındık parçalarına bulayıp hazırladığımız çikolatalı sosu üzerine pay edip buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra servise hazır hale gelecek.
Afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder