30 Temmuz 2020 Perşembe

Kremalı Mantarlı Patates Püresi Tarifi

Kremalı Mantarlı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Toz biber
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket mantar ( 400 gramdı benim kullandığım paket)
  • 1 paket krema
  • 1 küçük soğan

Kremalı Mantarlı Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce patatesleri haşlayalım, haşlanan patatesleri sıcakken rendelenmiş kaşar, baharatları ve tereyağını ekliyoruz.
  2. Püre haline geldikten sonra servis tabağımızın alt kısmına yayıyoruz.
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆ı tavaya alıp doğradığımız soğanları soteliyoruz.
  4. Ayıklayıp temizlediğimiz mantarlar ay şeklinde doğrayıp soğanlar ile birlikte soteliyoruz.
  5. Mantarlar suyunu çektikten sonra kremayı ekleyip karıştırıp, kısık ateşte krema çekene kadar pişirelim. Mantarlı karışımı da patateslerimizin üzerine ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder