Kremalı Mantarlı Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Toz biber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket mantar ( 400 gramdı benim kullandığım paket)
- 1 paket krema
- 1 küçük soğan
Kremalı Mantarlı Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- İlk önce patatesleri haşlayalım, haşlanan patatesleri sıcakken rendelenmiş kaşar, baharatları ve tereyağını ekliyoruz.
- Püre haline geldikten sonra servis tabağımızın alt kısmına yayıyoruz.
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ̆ı tavaya alıp doğradığımız soğanları soteliyoruz.
- Ayıklayıp temizlediğimiz mantarlar ay şeklinde doğrayıp soğanlar ile birlikte soteliyoruz.
- Mantarlar suyunu çektikten sonra kremayı ekleyip karıştırıp, kısık ateşte krema çekene kadar pişirelim. Mantarlı karışımı da patateslerimizin üzerine ekleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder