Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için:
- 250 g lor peynir (quark)
- 200 g krema ( sahne)
- 200 g krem peynir ( frischkäse)
- 100 g toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
Çıtır kadayıf üzerine serpmek için:
- Bir kaşık tereyağı
- Bir kaşık toz şeker
- 6 kaşık kadayıf (yada bir el büyüklüğünde kadayıf parçası)
Kremanın arasına ek olarak meyve:
- Taze meyve mesela çilek, kiraz
- Ben pasta cilası kullandım 250 ml meyve suyu ile
Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lor peyniri ve krem peyniri bir derin kaba koyuyoruz. Üzerine şekeri ve vanilin şekerini ekliyoruz iyice karıştırıyoruz bir kaşık yeterlidir.
- Karışımı hazırladıktan sonra buz dolabına koyuyoruz. Kremayı bir derin kaba alıp krema şekline gelene kadar çırpıyoruz. Burada tabi karıştırcı aletiniz (mixer) tabiki daha iyi yoksa uzun sürer.
- Kremayı elde ettikten sonra önceden hazırladığınız lor peyniri ve krem peynirinin içine yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Sonra buz dolabına tekrar koyuyoruz. Kreması hazır.
- Kadayıf için tereyağı bir tavada eritiyoruz. Şekeri ve kadayıfları ekliyoruz.
- Lütfen kadayıfları önceden ayırıp küçültün. Kadayıflar bronz rengi alana kadar pişiriyoruz.
- İsteğe göre taze meyveyi püre haline getirip aralarına ekleyebilirisniz.
- Pasta cilası için 250 ml meyve suyu (kırmızı), 1 paket pasta cilası ( tortenguss).
- Meyve suyunu bir tencere ye alıyoruz ve bir paket pasta cilasını ekleyip kalınlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Bir bardağa önce kadayıf sonra krema sonra pasta cilası, sonra krema tekrar pasta cilası ve son olarak kadayıf ve üzerine ceviz yada fındık fıstık ekleyebilirsiniz.
- Buz dolabında bir saat bekletip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder