12 Temmuz 2020 Pazar

Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi

Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için:
  • 250 g lor peynir (quark)
  • 200 g krema ( sahne)
  • 200 g krem peynir ( frischkäse)
  • 100 g toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
Çıtır kadayıf üzerine serpmek için:
  • Bir kaşık tereyağı
  • Bir kaşık toz şeker
  • 6 kaşık kadayıf (yada bir el büyüklüğünde kadayıf parçası)
Kremanın arasına ek olarak meyve:
  • Taze meyve mesela çilek, kiraz
  • Ben pasta cilası kullandım 250 ml meyve suyu ile

Bardakta Kadayıflı Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle lor peyniri ve krem peyniri bir derin kaba koyuyoruz. Üzerine şekeri ve vanilin şekerini ekliyoruz iyice karıştırıyoruz bir kaşık yeterlidir.
  2. Karışımı hazırladıktan sonra buz dolabına koyuyoruz. Kremayı bir derin kaba alıp krema şekline gelene kadar çırpıyoruz. Burada tabi karıştırcı aletiniz (mixer) tabiki daha iyi yoksa uzun sürer.
  3. Kremayı elde ettikten sonra önceden hazırladığınız lor peyniri ve krem peynirinin içine yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz. Sonra buz dolabına tekrar koyuyoruz. Kreması hazır.
  4. Kadayıf için tereyağı bir tavada eritiyoruz. Şekeri ve kadayıfları ekliyoruz.
  5. Lütfen kadayıfları önceden ayırıp küçültün. Kadayıflar bronz rengi alana kadar pişiriyoruz.
  6. İsteğe göre taze meyveyi püre haline getirip aralarına ekleyebilirisniz.
  7. Pasta cilası için 250 ml meyve suyu (kırmızı), 1 paket pasta cilası ( tortenguss).
  8. Meyve suyunu bir tencere ye alıyoruz ve bir paket pasta cilasını ekleyip kalınlaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
  9. Bir bardağa önce kadayıf sonra krema sonra pasta cilası, sonra krema tekrar pasta cilası ve son olarak kadayıf ve üzerine ceviz yada fındık fıstık ekleyebilirsiniz.
  10. Buz dolabında bir saat bekletip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder