Bostan Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet bostan patlıcanı
- 500-600 gram tavuk göğsü
- 2 orta boy soğan
- 2 -3 ad yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Sıvı yağ
- Baharatlar; karabiber, tuz, kimyon, kekik, pul biber, kırmızı toz biber
Sos için
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2, 5-3 bardak su
- Tuz
Üzeri için
- 150 gram kaşar peyniri
- 2-3 ad domates
Bostan Patlıcan Dolması Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyulur ve tuzlu suda bekletilir.
- O arada iç harcı hazırlanır. Soğanları küçük küp küp doğranır ve geniş bir tavada yağla kavrulur.
- Soğanın rengi dönmeye başlayınca aynı şekilde doğranmış biberler ve ince doğranmış sarımsak eklenir.
- Bir iki dakika kavurduktan sonra küçük küp küp doğranmış göğüs eti eklenir.
- Et suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Sonra baharatla ve kabuksuz küp doğranmış domates eklenir ve domates pişene kadar bir kaç dakika daha pişirilir kıyılmış maydanoz eklenir ve ocaktan alınır.
- Patlıcanlar ikiye bölünür, içini kaşıkla oyularak saksı şekli verilir, kenarları yaklaşık 1 cm kalınlığında olmalı.
- Fırça ile içi ve dışı yağlanır ve az tuzlayıp fırın tepsisine dizilir ve en yüksek derecede yaklaşık yarım saat fırında pişirilir.
- Fırından çıktıktan hemen sonra içinde hazırlanan harçtan doldurulur üzerine yuvarlak kesilmiş domates dilimi konulur.
- Salça sosu malzemeleri bir kaba alınır ve karıştırılır ve hazırlanan dolmaların üzerinde gezdirilir ve tekrar fırında yaklaşık 40 dakika (fırında göre süre değişebilir) patlıcan yumuşayana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine birer parça kaşar peyniri konulur ve peynir eriyene kadar fırında bekletilir. Afiyet olsun 😘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder